Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«200 φορτηγά υγειονομικές βόμβες από το τελωνείο των Κήπων κάθε ημέρα»

Η Γνώμη της Θράκης
20 Μαρτίου 2020 / 15:14

ΚΗΠΟΙ. Στοιχεία που συνιστούν καταπέλτη και που ο Υγειονομικός πόλεμος όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Χώρας,

Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πρόσφατο διάγγελμά του χαρακτήρισε την αντιμετώπιση του κορωνοϊού-δεν επιτρέπει να είναι ανοικτό το τελωνείο των Κήπων στον Έβρο, παρέθεσε μέσω της συνέντευξής του στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Θράκης, Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ. Τα σύνορα μπορεί να έκλεισαν για επιβάτες, υπάρχει όμως θολό τοπίο για το αν ισχύει το ίδιο για τα εμπορεύματα.
Συγκεκριμένα ο κ. Χατζημιχαήλ έκανε λόγο για διέλευση σε καθημερινή βάση 200 φορτηγών Δημόσιας Χρήσης της Τουρκίας, και από το Ιράν από το τελωνείο των Κήπων. «Λόγω του ότι η Τουρκία θεωρείται μη αξιόπιστη χώρα, ακόμα και στο κομμάτι των ανακοινώσεων των κρουσμάτων και των θανάτων από τον κορωνοϊό, κρύος ιδρώτας έχει περιλούσει τους επιχειρηματίες με τους Τούρκους οδηγούς να διασχίζουν τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού, κατά μήκος της Βόρειας Ελλάδας, να πηγαίνουν στην Ιταλία και να επιστρέφουν πίσω…
Ποιος τους ελέγχει αν είναι φορείς του ιού, αν παίρνουν μέτρα προστασίας; Δεν υπάρχουν καν απολυμαντικές τάφροι για την στοιχειώδη απολύμανση κατά την είσοδο και κατά την έξοδο…Επιτρέπουμε λοιπόν 200 υγειονομικές βόμβες να εισέρχονται στην Ελλάδα και να επιστρέφουν από Ιταλία; Λαμβάνουμε μέτρα εμείς προστασίας, μένουμε σπίτι, αλλά από την άλλη οι Τούρκοι οδηγοί κανονικά και χωρίς μέτρα διέρχονται της Εγνατία οδού, τζιράροντας για την χώρα τους 24 δι εκ ευρώ παρακαλώ. .. Εμείς το είπαμε: Για λόγους της δημόσιας Υγείας ας διακοπεί και το Εμπόριο…Η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει το Τελωνείο των Κήπων…ΧΘΕΣ», τόνισε ο κ. Χατζημιχαήλ.
Για το συγκεκριμένο θέμα η Συνομοσπονδία Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου της Θράκης, απέστειλε επιστολή για κλείσιμο του τελωνείου των Κήπων του Έβρου από την περασμένη Δευτέρα και αναμένει απαντήσεις. Επιπλέον έθεσε και το θέμα των διοδίων και των κινδύνων εξάπλωσης του ιού και από εκεί.