Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαθέτουν δωρεάν Airbnb σπίτια λόγω κορωνοϊού, Η πράξη αγάπης ξεκίνησε από τον Ζακυνθινό Στρ. Ζαφειριάδη

Ημέρα Ζακύνθου
19 Μαρτίου 2020 / 16:38

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Προσφέρονται σε γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και πολίτες που πρέπει να μείνουν μακριά από το σπίτι τους.

Ο Ζακυνθινός Στράτος Ζαφειριάδης έβαλε πάνω απ’ όλα, μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αυτούς που έχουν ανάγκη και έτσι, μέσα από τη σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook «I offer my AIRBNB home for FREE during Covid-19 Crisis», κάλεσε τους ιδιοκτήτες των ακινήτων να τα προσφέρουν δωρεάν για τη διαμονή ιατρών, νοσηλευτών και ατόμων που πρέπει να μείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα μακριά από το σπίτι τους. Πρόκειται για μία πράξη αγάπης προς το συνάνθρωπο και ειδικά αυτή τη στιγμή που όλοι ανησυχούν για την εξάπλωση του ιού, συγκινεί και μας κάνει να νιώθουμε υπερηφάνεια που αυτή η ιδέα ξεκίνησε να υλοποιείται από έναν Ζακυνθινό.
Απλό, αλλά σπουδαίο…
«Διατίθεται διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας δωρεάν προς το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Αττικής που θέλει να αποφύγει την επαφή με τους οικείους του εφόσον ανήκει κάποιος από αυτούς σε ευπαθή ομάδα για το επόμενο διάστημα. Προτρέπω τους συναδέλφους της βραχυχρόνιας μίσθωσης να κάνουν το ίδιο. Σε αυτή τη μάχη δεν μπορούμε να απέχουμε. Θα είμαστε όλοι παρόντες». Αυτή ήταν η πρώτη ανάρτηση του Στράτου Ζαφειριάδη στη σελίδα στο Facebook και έκτοτε αξίζει να αναφερθεί ότι αυξάνεται το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών ακινήτων που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα. Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα διαθέσιμα διαμερίσματα είναι στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκίδα και την Κρήτη, ενώ από χθες είναι διαθέσιμο και το πρώτο ακίνητο για αυτό το σκοπό στη Ζάκυνθο.
Ο κ. Ζαφειριάδης, δήλωσε στην «ΗΜΕΡΑ» ότι αυτό που κάνουν είναι απλό… Και εμείς θα προσθέσουμε ότι μπορεί να είναι απλό, αλλά είναι και σπουδαίο! «Διαθέτουμε τα σπίτια που δεν τα χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Δεν ξέρω αν έχουμε και στη Ζάκυνθο τέτοιες περιπτώσεις (ιατρών, νοσηλευτών). Σίγουρα, όμως υπάρχουν κάποιοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες». Τα σπίτια δίνονται δωρεάν σε ανθρώπους που έχουν ήδη προσβληθεί ή εμφανίζουν συμπτώματα της ασθένειας ή ακόμα και σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και πρέπει να μείνουν μακριά από το σπίτι τους για να προστατευθούν.
Η ιδέα
Ο κ. Ζαφειριάδης μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ», για τον τρόπο με τον οποίο άρχισε να υλοποιείται αυτή η ιδέα. «Ήμουν διαχειριστής στην ομάδα στο Facebook, στην οποία συμμετείχαν ιδιοκτήτες ακινήτων που διαθέτουν σπίτια και διαμερίσματα, μέσω Airbnb. Αυτή τη στιγμή η ομάδα αριθμεί 1.200 μέλη. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από εμένα και τους υπόλοιπους διαχειριστές, καθώς αποφασίσαμε να διαθέσουμε τα σπίτια αρχικά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων. Μετά σκεφτήκαμε να διαθέσουμε δωρεάν τα σπίτια μας και σε άτομα που το έχουν ανάγκη, δηλαδή σε όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού. Όλοι οι ιδιοκτήτες ήταν θετικοί σε αυτή την προσπάθεια».
Επίσης, σημειώνει ότι υπάρχουν και αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλουν να διαθέσουν τα διαμερίσματά τους, αλλά δεν θέλουν να δημοσιοποιηθεί στη σελίδα. Και για αυτούς, ο κ. Ζαφειριάδης ως διαχειριστής της σελίδας, μεσολαβεί ώστε τελικά να ολοκληρώνεται η διαδικασία χωρίς να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους.
Κάλεσμα
Ερωτηθείς για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους Ζακυνθινούς, αλλά και σε όλους τους Έλληνες που πλέον αντιμετωπίζουν μία διαφορετική πραγματικότητα, μας απαντά: «Θεωρούμε ότι οι ανάγκες θα αυξηθούν ακόμα και περισσότερο. Καλό θα ήταν, να προσφέρει ο καθένας ότι μπορεί για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση. Εμείς δίνουμε σπίτια, κάποιος άλλος μπορεί, όμως, να προσφέρει κάτι διαφορετικό».