Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή της ΝΟΔΕ Κέρκυρας για τον πληττόμενο κλάδο των δικηγόρων

ΝΟΔΕ Κέρκυρας
19 Μαρτίου 2020 / 16:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κοινή επιστολή προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και Εργασίας κ. Βρούτση,

καθώς και στο Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στεργιου, κοινοποιούμενη προς τον Βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ κ. Στ. Γκικα και προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας απέστειλαν σήμερα 19/03/2020 ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας Γιαννης Κοντος και η Υπεύθυνη Τομέα Δικαιοσύνης της ΝΟΔΕ Δικηγόρος Κασσιανή Σκολαρίκη.  


Με την επιστολή, ζητούν τις ενέργειες των αρμόδιων υπουργείων για την οικονομικά πληττόμενη επαγγελματική τάξη των Δικηγόρων και δη των Δικηγόρων της Κέρκυρας, με δεδομένο ότι με την υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων, τη μη λειτουργία των Συμβολαιογραφείων και την αναστολή εργασιών των Υποθηκοφυλακείων - Κτηματολογικών Γραφείων, λόγω της πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού, οι δικηγόροι έχουν περιέλθει σε μια de facto κατάσταση επαγγελματικής απραξίας και εκ των πραγμάτων οικονομικού τέλματος.

Επιπλέον και στα ίδια πλαίσια, ζητήθηκε η ρητή ένταξη της επαγγελματικης τάξης των Δικηγόρων στα έκτακτα μέτρα οικονομικής στήριξης και φορολογικής ελάφρυνσης που ανήγγειλε η Κυβέρνηση, καθώς επίσης προτάθηκε η τροποποίηση της υπ’αριθμ. οικ. 45857/772 από 9-10-2017  ΥΑ ώστε να περιληφθούν σε αυτήν και οι περιπτώσεις αναστολής από κάθε αιτία της δραστηριότητας των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων.