Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θέσεις parking για 443 δίκυκλα στην πόλη της Κέρκυρας - Δείτε αναλυτικά

Parking
17 Μαρτίου 2020 / 11:18

Βγήκε η Κανονιστική Απόφαση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων - Αναλυτικά πού επιτρέπεται η στάθμευση για μηχανάκια - Τέλος το parking για δίκυκλα & Ι.Χ. μεταξύ Δημοτικού Θεάτρου και Παλιάς Νομαρχίας, αλλά και στον «Φοίνικα»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Αποφάσεις για τον καθορισμό χώρων στάθμευσης δικύκλων στην πόλη της Κέρκυρας, έλαβε -στη 2η Τακτική Συνεδρίασή της στις 13 Μαρτίου- η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, κατόπιν γνωμοδοτικής απόφασης της Κοινότητας Κερκυραίων.

Συγκεκριμένα, η Κανονιστική Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζώης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων για τη στάθμευση των δικύκλων στην πόλη (κι αφού πρώτα έλαβε υπόψη της: 1. Την υπ΄αριθμόν  2-1/21-02-2020 θετική γνωμοδοτική απόφαση της Κοινότητας Κερκυραίων , Δ.Ε. Κερκυραίων, Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης - 2. Την υπ΄αριθμόν 4314/04-02-2020 εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών-Τμήμα Συγκοινωνιών, κυκλοφορίας και Αδειών Μεταφορών, συνοδευόμενη από την 04-02-2020 Μελέτη «Καθορισμός χώρων στάθμευσης δικύκλων στην πόλη της Κέρκυρας» και τα υπ΄αριθμόν Α1-Α5 από Ιανουάριο 2020 τοπογραφικά διαγράμματα, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης - 3. Τις διατάξεις των άρθρων 73-75 του Ν. 3852/2010, όπως αυτά αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 2 του Ν. 4623/2019   και με το άρθρο  77 του Ν. 4555/2018, αντίστοιχα - 4. Τις διατάξεις των παραγρ. 1 και 2 του άρθρου 82 του Ν. 3463/2006 - 5. Τις διατάξεις του άρθρου 52 του Ν. 2696/1999 - 6. Τις διατάξεις του άρθρου  5, παραγρ. 13α και 18 του Ν. 4623/2019, με τις τοποθετήσεις των κ.κ.  Σπ. Μωραϊτη, Δ. θεόδοτου,  Β. Μελίδη  και  Μ.-Τ. Βασιλάκη), έχει ως εξής:

Α) Καθορισμός χώρων στάθμευσης δικύκλων στην πόλη της Κέρκυρας, οι οποίοι εκτιμάται ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν συνολικά έως 443 δίκυκλα, των οποίων βασικό κριτήριο είναι η δυνατότητα προσέγγισης του δικύκλου, σε σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικού ενδιαφέροντος δρόμοι, χώροι συνάθροισης κοινού για λόγους αναψυχής και εν γένει σημεία που ούτως ή άλλως παρατηρείται εισροή και στάθμευση δικύκλων, αναλυτικά δε όπως παρακάτω αναφέρονται:

1. Στην οδό Γεωργίου Θεοτόκη, από την διασταύρωσή της με την οδό Μαντζάρου, έως την διασταύρωσή της με την Πλατεία Γεωργίου Θεοτόκη (Σαρόκο), στο δεξιό πλευρό της οδού κατά την έξοδο της Πόλης προς την Πλατεία (Σαρόκο), αλλά και κατ’ επέκταση επί της ιδίας οδού μέχρι την οδό Σταματίου Δεσύλλα, όπου υπάρχουν και σήμερα οι σχετικές πινακίδες. Πρόκειται για τα τμήματα Ια και Ιβ όπως απεικονίζονται στο σχέδιο Α2, συνολικής χωρητικότητας 44 δικύκλων.

2. Ενεργοποιείται ο σταθμός δικύκλων επί της οδού Μαντζάρου, που είχε καθοριστεί με πολύ παλαιότερες αποφάσεις, από την διασταύρωσή της με την οδό Γεωργίου Θεοτόκη μέχρι την οδό Σαμάρα (πεζόδρομος), στο αριστερό πλευρό της οδού κατά την κίνηση του μονόδρομου, απέναντι από τον σταθμό των ΤΑΧΙ, χωρητικότητας 58 δικύκλων. (Τμήμα ΙΙ, σχέδιο Α2).

3. Στο τμήμα της οδού Σχολεμβούργου μεταξύ των οδών Γερ. Μαρκορά και Γεωργ. Θεοτόκη, οριοθετούνται δύο σειρές για στάθμευση δικύκλων στις δύο πλευρές της οδού, συνολικής χωρητικότητας 76 δικύκλων, ενώ αφήνεται το κέντρο της οδού για ελεύθερη διέλευση πεζών και οχημάτων ανεφοδιασμού.
Το τμήμα αυτό, δεν παρέχει καμία άλλη κυκλοφοριακή δραστηριότητα, αφού οδηγεί προς την Γεωργίου Θεοτόκη η οποία έχει πεζοδρομηθεί, ενώ από την άλλη του πλευρά προς το υπόλοιπο τμήμα της οδού Σχολεμβούργου, οδηγεί σε αδιέξοδο, αφού η οδός Σχολεμβούργου είναι αδιέξοδη, εξυπηρετώντας ουσιαστικά το 1ο Δημοτικό Σχολείο.
Η σήμανση για το εν λόγω τμήμα της Σχολεμβούργου, θα αρχίζει από την διασταύρωση της Μαρκορά με την Σταματίου Δεσύλλα, με τοποθέτηση πινακίδας αδιεξόδου (Π25), και στη συνέχεια στην αρχή του εν λόγω τμήματος της Σχολεμβούργου, (διασταύρωση με τέρμα Μαρκορά,) θα τοποθετηθεί πινακίδα Ρ70(Δικύκλων), και Ρ7 με την ένδειξη: “ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΔΙΚΥΚΛΑ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ” (Τμήμα ΙΙΙ, σχέδιο Α2).

4. Στην οδό Σταματίου Δεσύλλα οριοθετείται σταθμός δικύκλων από την διασταύρωση με την οδό Γεωργ. Θεοτόκη μέχρι την 1η έξοδο κινδύνου του Δημοτικού Θεάτρου, στο δεξιό πλευρό της οδού κατά την κίνηση του μονόδρομου, χωρητικότητας 23 δικύκλων. (Τμήμα ΙV, σχέδιο Α2).

5. Επί της οδού Ριζοσπαστών Βουλευτών Ιονίου Βουλής, και κατά το ρεύμα ανόδου προς την οδό Γεράσιμου Ασπιώτη,(CINE ΟΡΦΕΑΣ) μεταξύ των οδών Ιακώβου Πολυλά και Βράϊλα Αρμένη, μπροστά από το 1ο Γυμνάσιο, επί της εσοχής του πεζοδρομίου, χωρητικότητας 27 δικύκλων. (Τμήμα Va, σχέδιο Α3).

6. Επί της ιδίας οδού Ριζοσπαστών Βουλευτών Ιον. Βουλ. και κατά το ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας, μεταξύ των οδών Ιακώβου Πολυλά και Λεωφόρου Αλεξάνδρας, επί της εσοχής του πεζοδρομίου, χωρητικότητας 10 δικύκλων. (Τμήμα Vb, σχέδιο Α3).

7. Στην οδό Καποδιστρίου περιοχής «Πεντοφάναρο», απέναντι από το Ξενοδοχείο Αρκάδιο, επί του αριστερού πλευρού της οδού κατά την άνοδό της, και σε μήκος από την διασταύρωση με την οδό Βίκτωρος Δούσμανη, στο ύψος του περιπτέρου, έως την είσοδο των δημοτικών τουαλετών της πλατείας Ενώσεως (Άνω Πλατεία), εξαιρουμένου του τμήματος που καταλαμβάνει η εγκατάσταση των υπογείων κάδων απορριμμάτων, χωρητικότητας 44 δικύκλων. (Τμήμα  VI, σχέδιο Α4).

8. Επί της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου από την διασταύρωση με την οδό Βίκτωρος Δούσμανη, μέχρι την αρχή της λωρίδας αναμονής του πάρκινγκ της Πλατείας Β. Δούσμανη (Κάτω Πλατείας), στο αριστερό πλευρό της οδού κατά την κίνηση του μονόδρομου. (Έως την διάβαση πεζών στην είσοδο του Δημοτικού Ανθώνα - Μποσκέτο), χωρητικότητας: 48 δικύκλων.  (Τμήμα VII, σχέδιο Α4).

9. Στην ίδια οδό (Αγωνιστών Πολυτεχνείου), και απέναντι από τα ανάκτορα, ενεργοποιείται ο σταθμός δικύκλων που είχε οριστεί με παλαιότερες αποφάσεις, σε μήκος από την είσοδο της πλατείας Δημάρχου Κόλλα (Κοφινέτα), μέχρι το ύψος της αψίδας Αγίου Μιχαήλ Ανακτόρων, όπου κατά ΚΟΚ αρχίζει η απαγόρευση στάθμευσης λόγω εισόδου - εξόδου του πάρκινγκ, στο αριστερό πλευρό της οδού κατά την κίνηση του μονόδρομου, εξαιρουμένου του τμήματος που καταλαμβάνει η εγκατάσταση των υπογείων κάδων απορριμμάτων, χωρητικότητας 28 δικύκλων. (Τμήμα VIII, σχέδιο Α4).

10. Επί της οδού Κωνσταντίνου Ζαβιτσιάνου, μπροστά από την Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική Τράπεζα), και επί του δεξιού πλευρού της οδού κατά την κίνηση του μονόδρομου, με σημείο εκκίνησης 1,00 μέτρο από την υφιστάμενη θέση στάθμευσης ΑμεΑ για το κοινό η οποία καθορίστηκε με την υπ’ αριθ. 7-135/7-4-2016/ΑΔΑ:7900ΩΕΑ-7ΤΑ απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτή εγκρίθηκε με την 199504/18-9-2018/ΑΔΑ:ΩΖΧΘΟΡ1Φ-ΑΞΖ/ΦΕΚ46640Β/18-10-2018, και σε μήκος, όσο και το μήκος προσόψεως του ως άνω κτιρίου, χωρητικότητας 45 δικύκλων. (Τμήμα ΙΧ, σχέδιο Α5).

11. Επί της πλατείας Νέου Φρουρίου περιοχή «Σπηλιά», και σε επαφή με το πεζοδρόμιο του κτιριακού συγκροτήματος της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, από την διασταύρωση με την οδό Κων. Ζαβιτσιάνου, έως το ύψος του περιπτέρου, χωρητικότητας 40 δικύκλων. (Τμήμα X,σχέδιο Α5).


Β) Διακοπή κυκλοφορίας και στάθμευσης παντός τροχοφόρου οχήματος με την τοποθέτηση των πινακίδων Ρ8, στο Τμήμα της οδού Σαμάρα μεταξύ των κτιρίων Δημοτικού Θεάτρου και ΠΙΝ-ΠΕ Κέρκυρας.


Γ) Διακοπή κυκλοφορίας και στάθμευσης παντός τροχοφόρου οχήματος στο χώρο της Πλατείας «Μάχου Ρούση», στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου «ΦΟΙΝΙΚΑΣ».