Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημερωτική συνάντηση Διοικητή Νοσοκομείου με Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Κέρκυρας

«Μέλισσα»
16 Μαρτίου 2020 / 12:04

Ο Λεωνίδας Ρουμπάτης ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Συλλόγου, όπως κι εκείνη της «Μέλισσας», αλλά και του Κέντρου Ιατρικής Ψυχολογικής & Κοινωνικής Υποστήριξης ΑμεΑ - Αίτημα για μονάδα οδοντοθεραπείας ΑμεΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με σχετικό δελτίο Τύπου, το οποίο εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Κέρκυρας, ενημερώνει ότι την περασμένη Τετάρτη 11 Μαρτίου, αντιπροσωπεία του Συλλόγου αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Σπύρο Ζουμπουλίδη, την σντιπρόεδρο, Ζωή Κακαρούγκα και τον ταμία, Αλέξανδρο Κυπριανό, είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή του για τη λειτουργία και δραστηριότητα του Συλλόγου, του ΚΔΗΦ «Μέλισσα» και του Κέντρου Ιατρικής Ψυχολογικής & Κοινωνικής Υποστήριξης των ατόμων μα αναπηρία.

Επίσης υπέβαλαν αίτημα για τη λετουργία μονάδας οδοντοθεραπείας των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το ελληνικό σύνταγμα και τη διεθνή σύμβαση δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία την οποία αναγνώρισε η Ελλάδα ψηφίζοντας το νόμο 4074/2012.

Επίσης του επεσήμαναν ότι λειτουργώντας αυτή τη μονάδα θα ωφεληθούν εκατοντάδες άτομα με αναπηρία της Κέρκυρας που η στοματική τους υγεία είναι σε άθλια κατάσταση διότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μεταβούν στο Ασκληπιείο νοσοκομείο Βούλας Αθηνών και στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Κέρκυρας, το πρόβλημα, το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Ρουμπάτης ως στέλεχος του αναπηρικού κινήματος ο ίδιος και ως υγειονομικός του νοσοκομείου Χατζηκώστα Ιωαννίνων.

Ο ίδιος απάντησε ότι είναι ενήμερος για το θέμα και ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατήπροσπάθεια για τα δημιουργία τμήματος οδοντοθεραπείας για άτομα με αναπηρία στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.