Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος: Να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας για τους επισκέπτες από Ιταλία

Κορωνοϊός
15 Μαρτίου 2020 / 08:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυξάνονται οι μαρτυρίες κατοίκων και επαγγελματιών για την άφιξη παραθεριστών, κυρίως με ιδιωτικά σκάφη, από την Ιταλία, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Ο Θ. Γαλιατσάτος, πρώην περιφερειάρχης, επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπογραμμίζει ότι ο ΕΟΔΥ, η ΠΙΝ και η Γεν. Δνση της Δημόσιας Υγείας οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη έκκληση των τριών αντιδημάρχων των Διαποντίων Νησων.

«Η έκκληση των τριών α/δημάρχων στα Διαπόντια νησιά για την ανάγκη να ελέγχονται, λόγω της πανδημίας, οι αφικνούμενοι στα νησιά μας από την Ιταλία, είτε ως παραθεριστές είτε ως ιδιοκτήτες κατοικιών, θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπ'όψη.
Η σημασία της έκκλησης αυτής γίνεται περισσότερο κατανοητή εχοντας κατά νού το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των Διαποντίων είναι μεγάλης ηλικίας.

Τόσο η κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ, όσο και η ΠΙΝ και η Γεν. Δνση της Δημόσιας Υγείας πρέπει άμεσα να λάβουν μέτρα ελέγχου και προστασίας.

Βεβαια, τα όποια μέτρα θα πρέπει να ισχύσουν και για τα υπόλοιπα νησιά μας , ιδιαίτερα τα μικρά Καλαμος, Καστός, Μεγανήσι, Παξοί, Αντίπαξοι, Ιθάκη αλλα και συνολικά την Περιφέρεια μας που φυσιολογικά "υποδέχονται" τους εξ Ιταλίας επισκέπτες.
Η ΑΝΑΣΑ θέτει το θέμα και στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΙΝ» τονίζει ο Θ. Γαλιατσάτος.