Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κορωνοϊός: Μάθημα υπευθυνότητας από τον Στέφανο Τσιτσιπά (video)

Στέφανος Τσιτσιπάς
12 Μαρτίου 2020 / 19:45

«Μόνο αν προσέξουμε, θα μειώσουμε τη διασπορά»

Ο αθλητής που έχει γίνει ίνδαλμα για εκατομμύρια νέους ανθρώπους, μπαίνει στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Ο κορυφαίος τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και δίνει μάθημα υπευθυνότητας, προτρέποντας τους φίλους του να ακολουθούν ευλαβικά τις οδηγίες των επιστημόνων.

«Εάν είστε νέοι νέοι και υγιείς, αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προσέχετε. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε "δεν με αφορά". Μας αφορά όλους. Μόνο αν προσέξουμε, θα μειώσουμε τη διασπορά. Οπότε τι κάνουμε; Πλένουμε συνέχεια τα χέρια και όχι στα γρήγορα.  Πλένετε τα χέρια σας και λέτε δυο φορές το happy birthday to you. Τόση ώρα παίρνει το σωστό πλύσιμο των χεριών και εάν έχουμε το παραμικρό σύμπτωμα, εάν βήχουμε, εάν φτερνιζόμαστε, εάν έχουμε πυρετό, μένουμε μέσα ώστε να μην κολλήσουμε τους υπόλοιπους», αναφέρει.

Το βίντεο ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: «Ευχαριστούμε τον Στέφανο Τσιτσιπά για τη βοήθεια. Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να ακούσουμε όλοι: προσέχουμε τον εαυτό μας, προστατεύουμε τις ευάλωτες ομάδες».