Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκλεισε το ΕΑΚΚ… αναβολή και στο Φαίακας – ΠΑΟΚ

ΕΑΚ Κέρκυρας
12 Μαρτίου 2020 / 16:52
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βγήκε ανακοίνωση της ΕΔ του ΕΑΚΚ, η οποία αναφέρει το κλείσιμο του Αθλητικού Κέντρου ως την Κυριακή, πράγμα που σημαίνει

ότι δεν μπορούν πλέον οι ομάδες να ακολουθήσουν τα προγράμματα προπόνησης για τις υποχρεώσεις τους. Ο Φαίακας είχε αγώνα την Τετάρτη 18/3 κόντρα στον ΠΑΟΚ, από του οποίου το αποτέλεσμα κρίνονται οι κόποι μιας χρονιάς και υπάρχει προβληματισμός σχετικά με το πώς θα τον αντιμετωπίσει αν σχεδόν μια εβδομάδα δεν έχει προπονηθεί. Όμως η Ομοσπονδία του χάντμπολ αποφάσισε την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Η ανακοίνωση της ΟΧΕ

«
Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοινώνει την αναβολή όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων της τρέχουσας αγωνιστικής για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας. H ΟΧΕ σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θα επανεξετάσει τα δεδομένα σε σχέση με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα και σε κάθε περίπτωση θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται για την προστασία όλων των συντελεστών του αθλήματος. Αναφορικά με τα ηλικιακά πρωταθλήματα μετά από εισήγηση της ΕΑΠ/ΟΧΕ, αναβάλλονται για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας».
Τώρα μετά την αναβολή και σε βόλεϊ και σε μπάσκετ, όλα πήραν το δρόμο τους και η έγκαιρη απόφαση της ΕΔ για το κλείσιμο του ΕΑΚΚ αποδεικνύεται σοφή.
Η ανακοίνωση της ΕΔ του ΕΑΚΚ: «Λαμβάνοντας υπόψη το ΦΕΚ.782/Β/10.3.2020, το Δελτίο τύπου της Γ.Γ.Α. 10/3/2020 ,τις οδηγίες για τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού διάδοσης κορωναϊού (COVID-19)(ΦΕΚ 22/Α/25.2.2020) ,τη σύμφωνη γνώμη της πλειονότητας των Αθλητικών Σωματείων που δραστηριοποιούνται στο Αθλητικό Κέντρο και έχοντας απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία των αθλουμένων, των προπονητών ,των εργαζομένων και της κοινωνίας της Κέρκυρας, βασιζόμενοι στην από 10/3/2020 εγκύκλιο του Υφυπουργού Πολιτισμού και ΑθλητισμούΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ του ΕΑΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ από ΣΗΜΕΡΑ 11/3/2020 ώρα 15.00 έως και ΚΥΡΙΑΚΗ 15/3/2020 ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ».

Να σημειώσουμε ότι από την Τετάρτη η ΟΧΕ είχε αναστείλει όλα τα πρωταθλήματα ηλικιακών κατηγοριών σε συνεργασία με την Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης και αποφάσισαν την αναστολή των αγώνων όλων των ηλικιακών πρωταθλημάτων από 11/3 μέχρι νεωτέρας, αλλά αυτό δεν αναφέρεται στα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια