Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η εντυπωσιακή ξύλινη ρωσική φρεγάτα Shtandart στην Κέρκυρα

Φρεγάτα
07 Μαρτίου 2020 / 16:01

Ακριβές αντίγραφο του πολεμικού πλοίου, το οποίο κατασκευάστηκε από τον Πέτρο, το Μέγα, το 1703, για να υπερασπιστεί την Αγία Πετρούπολη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μια ξύλινη φρεγάτα, βγαλμένη λες από την εποχή των Τσάρων της Ρωσίας, έδεσε στο Καφέ Γυαλί της Κέρκυρας.

Ο λόγος για την Frigate Shtandart, η οποία ήταν επισκέψιμη για το κοινό σήμερα, Σάββατο 7 Μαρτίου, πριν αναχωρήσει για τη Μάλτα και συγκεκριμένα για το λιμάνι της Βαλέτας.

Ποια είναι η Frigate Shtandart...

Η φρεγάτα Σταντάρτ είναι το ακριβές αντίγραφο του πολεμικού που κατασκευάστηκε από τον Πέτρο το Μέγα το 1703 για να υπερασπιστεί την Αγία Πετρούπολη.

Το σύγχρονο Shtandart χτίστηκε το 1999 είναι μια λειτουργική εκπαιδευτική έκδοση.

Η φρεγάτα Σταντάρτ κλέβει την παράσταση στα ναυτικά φεστιβάλ στα ευρωπαϊκά λιμάνια κερδίζοντας την προσοχή του κοινού.



Και το πλήρωμά της έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί διάφορες γιορτές και συναυλίες, να περπατήσει στους δρόμους των λιμανιών και να επικοινωνήσει με ομοϊδεάτες από διαφορετικές χώρες.

Επαγγελματικών προδιαγραφών, ασφαλής και οικονομικά βιώσιμο, η Frigate Shtandart έχει ως πλήρωμά της νεαρούς εκπαιδευόμενους και συμμετέχει σε εκδηλώσεις, ναυτιλιακά φεστιβάλ και επισκέπτεται διάφορα λιμάνια ως «πρέσβης της Ρωσίας».





Σήμερα όλοι μπορούν να γνωρίσουν αυτό το ιστορικό πλοίο και να αποκτήσουν μια μοναδική εμπειρία όντας μέλη του πληρώματός του.

Το να βρίσκεσαι εν πλω μέσα σε μια ξύλινη φρεγάτα είναι μια συναρπαστική εμπειρία βγαλμένη από το ένδοξο παρελθόν, ενώ παράλληλα αποτελεί και μια νέα εμπειρία, γεμάτη έντονα συναισθήματα και γνωριμίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους στη θάλασσα.

Όλα τα μέλη του πληρώματος συμμετέχουν ενεργά στη ναυτική ζωή ταξιδεύοντας με τη φρεγάτα.



πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα της Frigate Shtandart
(photos από τη σελίδα του  Eddie Kastamonitis στο Facebook)