Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναστολή εκδηλώσεων, συνεδρίων & ορκωμοσιών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
07 Μαρτίου 2020 / 15:24

Στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό

ΗΠΕΙΡΟΣ.  Αναστέλλει συνέδρια, ορκωμοσίες και άλλες εκδηλώσεις το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων για τον κορωνοιό.

Μεταξύ των άλλων:

Αναστέλλονται οι προγραμματισμένες ορκωμοσίες για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Οι αποφοιτούντες θα λάβουν βεβαιώσεις εγκαίρως με τρόπο που θα προσδιοριστεί σε άλλη ανακοίνωση.

Αναστέλλονται οι συνεδριακές εκδηλώσεις, οι κάθε μορφής συγκεντρώσεις με επισκέπτες από το εξωτερικό, οι εκδρομές και οι ξεναγήσεις σχολείων μέχρι νεωτέρας.

Συνιστάται στο προσωπικό να μεταθέσει προγραμματισμένα ταξίδια του στο εξωτερικό. Οι επιστρέφοντες από άλλες χώρες τίθενται σε υποχρεωτική άδεια 15 ημερών, με παραμονή εκτός Ιδρύματος. Οι φοιτητές του ERASMUS που θα αναβάλλουν το ταξίδι τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το αντίστοιχο γραφείο για να υπάρξει πρόνοια αποζημίωσής τους μέσω του ΙΚΥ.

Συνιστάται στις Γραμματείες των Τμημάτων να υιοθετήσουν έναν νέο τρόπο επαφής με τους φοιτητές, ήτοι επισκέψεις κατά μόνας με σειρά προτεραιότητας και μόνο για ζητήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εντός των ημερών, θα αποσταλούν συγκεκριμένες οδηγίες προς τους Διευθυντές Τομέων, Εργαστηρίων και Κλινικών, που προσδιορίζουν ειδικότερα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται στους χώρους διδασκαλίας και εκπαίδευσης.

Έχει ληφθεί μέριμνα για την προμήθεια αντισηπτικών διαλυμάτων, που θα εγκατασταθούν σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος. Μέχρι τότε, συνιστάται η αποφυγή άμεσης επαφής και η τακτική πλύση των χεριών για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο επίσης αποφάσισε ομόφωνα:

-Προτείνει στους δικαιούχους του προγράμματος Erasmus+ (μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, προσωπικό Πανεπιστημίου κ.λπ.), οι οποίοι αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν τη μετακίνηση, μετά την επιστροφή τους να παραμείνουν για 14 ημέρες στην οικία τους, κάνοντας χρήση υποχρεωτικά αναρρωτικής ή κανονικής άδειας για να διαφυλαχθεί η Δημόσια Υγεία. Για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Ιδρύματος, συνιστάται να βρίσκονται σε επικοινωνία με την αντίστοιχη Υπηρεσία που ανήκουν, ώστε να διεκπεραιώνουν τις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις από την οικία τους.

-Προτείνει στους δικαιούχους του προγράμματος Erasmus+ (μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, προσωπικό Πανεπιστημίου κ.λπ.), οι οποίοι δεν επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τη μετακίνησή τους ή βρίσκονται ήδη σε κινητικότητα και επιθυμούν να τη διακόψουν, να κάνουν χρήση της ρήτρας ανωτέρας βίας για την αποζημίωσή τους από το ΙΚΥ, εφόσον καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και εφόσον υπάρχει η έγκριση του ΙΚΥ.

-Αναστέλλονται όλες οι εισερχόμενες κινητικότητες προσωπικού και φοιτητών, μέχρι νεωτέρας.

-Αναστέλλονται οι μετακινήσεις στο εξωτερικό όλων των μελών ΔΕΠ του Ιδρύματός μας σε πληγείσες περιοχές.

-Αναστέλλονται οι επισκέψεις των σχολικών μονάδων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

-Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

-Αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες δραστηριότητες (Σεμινάρια, Ημερίδες, Συμπόσια κ.λπ.), μέχρι νεωτέρας.

Σε κάθε περίπτωση συνιστάται να παρακολουθείτε τις επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/) για την εξέλιξη της επιδημίας καθώς και τις σχετικές ενημερώσεις δια του ιστοτόπου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (www.uoi.gr), μέχρι νεωτέρας.


πηγή:  Epiruspost.gr