Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο»: Η «χαριστική βολή» από την κυβέρνηση για τον Ερημίτη

«Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο»
06 Μαρτίου 2020 / 12:14

«Στη Δημοκρατία (επί ΝΔ) δεν υπάρχουν... αδιέξοδα, αφού στο βωμό της εξυπηρέτησης αλλότριων επιχειρηματικών συμφερόντων, με «φωτογραφικού τύπου» νομοθετικές «πρωτοβουλίες», καταστρατηγούνται άρθρα του Συντάγματος περί οργάνωσης & αποκεντρωτικής διοίκησης του Ελληνικού Κράτους και αναστέλλονται στοιχεία ουσιαστικής συμμετοχικής Δημοκρατίας, όπως τα Δημοψηφίσματα στους Ο.Τ.Α.», αναφέρει η παράταξη με επικεφαλής τον Ιωάννη Αϊβατίδη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει τη ρύθμιση, την οποία πέρασε μέσω του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για τους Ο.Τ.Α.η κυβέρνηση, και αφορά την αναστολή των δημοψηφισμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξέδωσε η παράταξη «Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο».

Στην ανακοίνωση της παράταξης με επικεφαλής τον Ιωάννη Αϊβατίδη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η εν λόγω ρύθμιση αποτελεί επι της ουσίας την «χαριστική βολή» της κυβέρνησης στον Ερημίτη.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«ΕΡΗΜΙΤΗΣ - «Χαριστική βολή» από την κυβέρνηση (Αναστολή δημοψηφισμάτων στους Ο.Τ.Α.)

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την 15/2/2020, η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για το Ιόνιο», εισήγαγε προς ψήφιση ρηξικέλευθη ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ (άρθρα 133-151, Ν. 4555/2018), με απώτερο σκοπό την ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ με την NCH Capital για τον «ΕΡΗΜΙΤΗ» και την οριστική ματαίωση ανάλογης σύμβασης στο μέλλον, η οποία δυστυχώς δεν υπερψηφίστηκε (έλαβε πάντως πολλές θετικές/μη αρνητικές ψήφους -ΝΑΙ/ΛΕΥΚΟ-, από άλλες παρατάξεις, αρκετές από αυτές μάλιστα μη αναμενόμενες...).

Συγχρόνως, η παράταξή μας, «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για το Ιόνιο» κάλεσε δημοσίως τον κ. Γ. Μαχειμάρη, Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας να αναλάβει πρωτοβουλία, ούτως ώστε να εισαχθεί ανάλογη πρόταση για ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας, που στην περίπτωση υπερψήφισης, τελικώς θα αποφαινόταν για τον «ΕΡΗΜΙΤΗ», ο κυρίαρχος Λαός του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, με την ψήφο του.

Μετά την πρόσφατη καταδικαστέα και προδήλως αντισυνταγματική (αντιστρατεύεται το Α102Σ) τροπολογία του κ. Υπουργού Εσωτερικών, με την οποία αφαιρέθηκαν κρίσιμες αρμοδιότητες αδειοδοτήσεως του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, σχετικές με την υλοποίηση της δήθεν εμβληματικής «επένδυσης» της NCH Capital, η Κυβέρνηση εχθές, με το άρθρο 11, παράγραφος 1 «Ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας Δήμων» του ήδη υπερψηφισθέντος νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που συζητήθηκε σε συμπληρωματική ημερήσια διάταξη και το οποίο τιτλοφορείτο «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ τα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ σε Ο.Τ.Α. (Δημοτικό / Περιφερειακό), καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής και περιφερειακής περιόδου, στερώντας από τους πολίτες της Βόρειας Κέρκυρας να αποφανθούν σε ενδεχόμενο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τον «ΕΡΗΜΙΤΗ».

Και ενώ η επίσημη εκδοχή κάνει λόγο για αναστολή «ενόψει της τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου», κάποιοι έσπευσαν, με κινδυνολογικά δημοσιεύματα και χρήση παραπλανητικών επιχειρημάτων υπέρ της διάταξης αναστολής (για δήθεν λόγους εθνικής ασφαλείας), να προετοιμάσουν το έδαφος για την εισαχθείσα διάταξη, η οποία εν τέλει αναφανδόν παράγει αρνητικά αποτελέσματα στην υπόθεση «ΕΡΗΜΙΤΗ» (καθιστά πλέον αδύνατη, από την παρούσα Δημοτική Αρχή, την προκήρυξη Δημοτικού Δημοψηφίσματος).

Συμπέρασμα: Πράγματι στη Δημοκρατία (επί Νέας Δημοκρατίας) δεν υπάρχουν... αδιέξοδα, αφού στο βωμό της εξυπηρέτησης αλλότριων επιχειρηματικών συμφερόντων, με «φωτογραφικού τύπου» νομοθετικές «πρωτοβουλίες», καταστρατηγούνται άρθρα του Συντάγματος περί οργάνωσης και αποκεντρωτικής διοίκησης του Ελληνικού Κράτους (Α101Σ, Α102Σ) και αναστέλλονται στοιχεία ουσιαστικής συμμετοχικής Δημοκρατίας, όπως τα Δημοψηφίσματα στους Ο.Τ.Α.

Πάντως, η πρακτική αυτή της Κυβέρνησης δεν εκπλήσσει, αφού η Νέα Δημοκρατία (ως αξιωματική αντιπολίτευση) δεν υποστήριξε πρόταση του Λαϊκού Συνδέσμου «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» (που απηύθυνε προς όλους τους βουλευτές του εθνικού κοινοβουλίου την 28/1/2019), περί διενέργειας συνταγματικά προβλεπόμενου καταργητικού δημοψηφίσματος για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» (κατ´ άρθρο 44Σ).

Ο Λαός κρίνει... Η Ιστορία καταγράφει... Ο Ιστορικός του μέλλοντος θα αποφανθεί».