Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας» τονίζουν άπαντες στην Κέρκυρα για το κρουαζιερόπλοιο

MSC Opera
05 Μαρτίου 2020 / 08:56

Μερόπη Υδραίου και Φορείς Τουρισμού & Οικονομίας της Κέρκυρας συμφωνούν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την έλευση στο νησί του κρουαζιερόπλοιου MSC Opera

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στο ίδιο μήκος κύματος με τις χθεσινές δηλώσεις της, στο περιθώριο του Δημοτικού Συμβουλίου, κινήθηκε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, στην ενημέρωση που έκανε το πρωί της Πέμπτης 5 Μαρτίου, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τους φορείς του Τουρισμού και της Οικονομίας της Κέρκυρας, στο Μαράσλειο, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο κρουαζιερόπλοιο MSC Opera.

Αυτό που κυριαρχεί είναι ότι τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και οι Φορείς της Κέρκυρας, τοινίζουν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, από τη στιγμή που όλες οι αρμόδιες Αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με κρούσμα κορωνοϊού στο κρουαζιερόπλοιο.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις της Μερόπης Υδραίου:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ένωση Ξενοδόχων, την Ομοσπονδία Καταλυμάτων, την Ομοσπονδία Εμπορίου, τον Ενιαίο Φορέα προκειμένου να συζητήσουμε την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί, στο κατώφλι της τουριστικής περιόδου στην Κέρκυρα, με το κρουαζιερόπλοιο που θα υποδεχθούμε σήμερα στο λιμάνι.

Θέλησα να ενημερώσω τους Φορείς του τόπου μας, με τους οποίους ούτως ή άλλως είμαστε φίλοι και συνεργάτες, για τις επαφές που είχα με τον Υπουργό Τουρισμού, κύριο Θεοχάρη, τον Υφυπουργό, κύριο Κόνσολα, τον Υπουργό Ναυτιλίας, κύριο Πλακιωτάκη, την πρόεδρο του ΕΟΤ, κυρία Γκερέκου, αλλά και σε τοπικό επίπεδο με τον Λιμενάρχη Κέρκυρας, τον πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΚΕ., την Περιφερειάρχη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, αλλά και τον κύριο Αρκουμανέα, ο οποίος είναι υπεύθυνος του Ε.Ο.Δ.Υ.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς όλοι όσοι προανέφερα μας διαβεβαίωσαν ότι στο πλοίο αυτό, το οποίο μέχρι χθες ήταν στον Πειραιά, δεν εκδηλώθηκε κανένα κρούσμα κορωνοϊού και όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματός του χαίρουν άκρας υγείας. Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Εξάλλου, πριν το πλοίο προσαράξει στο λιμάνι, όπως με διαβεβαίωσε και ο Λιμενάρχης Κέρκυρας, θα είναι σε συνεχή επαφή με τον καπετάνιο του πλοίου, αλλά και τον γιατρό, κάτι που συνέβαινε και καθ' όλη την διαδρομή του από τον Πειραιά προς την Κέρκυρα έχοντας την ενημέρωση ότι δεν υπήρξε κανένα κρούσμα στη διάρκεια του ταξιδιού.

Πρέπει να διαφυλάξουμε το τουριστικό «προϊόν» μας διότι μου φαίνεται τουλάχιστον πονηρό το ότι δημιουργείται τόσο μεγάλη ανησυχία και διασπείρεται τέτοιος πανικός με το που έρχεται το πλοίο στην Κέρκυρα, ενώ αυτός ο πανικός δεν υπήρξε στους άλλους προορισμούς που προηγουμένως προσάραξε το κρουαζιερόπλοιο. Ταυτόχρονα βλέπουμε ότι η Τουρκία δηλώνει με μεγάλα γράμματα ότι έχει μηδέν κρούσματα στη χώρα της.

Θεωρώ ότι δεν πρέπει να παρασυρθούμε σ' έναν -εντός εισαγωγικών- «τουριστικό πόλεμο» που γίνεται κατά του τόπου μας, της Κέρκυρας, αλλά και γενικότερα κατά της χώρας μας ως τουριστικός προορισμός».