Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γνωριμία με τα θρησκευτικά μνημεία και την ιστορία της πόλης, είχε η Γ΄ τάξη του 7ου Γυμνασίου

7ο Γυμνάσιο
28 Φεβρουαρίου 2020 / 09:32
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα πολιτιστικό - διαθρησκευτικό περίπατο και γνωριμία με τα θρησκευτικά μνημεία και την ιστορία

της παλιάς πόλης της Κέρκυρας έκαναν τα παιδιά της Γ' Γυμνασίου του 7ου Γυμνασίου το πρωινό της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου, με την συνοδεία του διευθυντή κ. Αλαμάνου, των υποδιευθυντριών κ. Γραμμένου, κ. Ζολώτα και του καθηγητή π. Μουρτζανού.
Ο περίπατος ξεκίνησε από τον Ντόμο των ρωμαιοκαθολικών, όπου ο Αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών κ. Ιωάννης , τους μίλησε για την συνύπαρξη ορθοδόξων και ρωμαιοκαθολικών στο νησί, για την συνάντηση των παραδόσεων και την ιστορία της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Στην συνέχεια, έγινε επίσκεψη στην Εβραϊκή Συναγωγή, όπου, εκτός από την ξενάγηση, η υπεύθυνη κ. Νίνα αφηγήθηκε συγκλονιστικά περιστατικά από τους διωγμούς των Εβραίων της Κέρκυρας στα χρόνια της κατοχής από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες  τους, την εμπειρία των στρατόπεδον συγκέντρωσης, αλλά και την άριστη συνύπαρξη που χριστιανοί και Εβραίοι πάντα είχαν σε γενικές γραμμές στο νησί.
Μετά από ένα ωραίο διάλειμμα για αναψυχή, παρέα και ξεκούραση, ο περίπατος έκλεισε με ξενάγηση στον Άγιο Σπυρίδωνα, όπου ακούσαμε για την ιστορία του αγίου και τα θαύματα στο νησί, ενώ χαιρετήσαμε το άφθαρτο λείψανό του! Τελικό μήνυμα από την επίσκεψη ότι όταν υπάρχει αγάπη και αλληλοσεβασμός, οι θρησκείες ενώνουν και δεν φανατίζουν!

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.