Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλέκος Αυλωνίτης: Βαθύτατη η θλίψη για την απώλεια του Σάκη Τσούκα

Πένθος
21 Φεβρουαρίου 2020 / 12:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή τον θάνατο του Σάκη Τσούκα, ο βουλευτής Κέρκυρας με το ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης δήλωσε:

«Είναι βαθύτατη η συγκίνησή μου για την απώλεια, του συντρόφου Σάκη Τσούκα. Μας γεμίζει με μεγάλη θλίψη και ιδιαίτερα, όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του.         

Ένας  σπάνιος άνθρωπος που ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια και την ποιότητά του. Ένας ενεργός πολίτης με κοινωνικές ευαισθησίες που για πολλά χρόνια υπηρέτησε με σθένος τις ιδέες της Αριστεράς από τις πολιτικές γραμμές του «Ρήγα Φεραίου», του ΚΚΕ Εσωτερικού και του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Τίμησε και τιμήθηκε από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κέρκυρα και τους πολίτες της, λαμβάνοντας τη θέση του Αντιπερειάρχη Ιονίων Νήσων.
 
Άφησε πίσω του ένα γεμάτο πολιτικό βιογραφικό, μια σημαντική δράση και προσφορά που ξεκίνησε από τα φοιτητικά χρόνια. Άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά όπου κι αν βρέθηκε, κερδίζοντας την εκτίμηση όλου του πολιτικού κόσμου. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του και να εκτιμήσω το πάθος του, το πείσμα του στις απόψεις του και την πειθώ του. Όλα αυτά τα χαρίσματα τον έκαναν σεβαστό και παράδειγμα προς μίμηση.  

Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».