Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δράση Erasmus+ διεθνικής κατανόησης με στοιχεία μαζικής επικοινωνίας από το 3ο ΓΕ Λύκειο Κερκύρας

3ο γελ
17 Φεβρουαρίου 2020 / 15:22
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μαθητές Λυκείου από τις Βαλτικές Δημοκρατίες, την Γερμανία, την Πολωνία, την Ιταλία κ.α. φιλοξένησε το 3ο Γενικό Λύκειο για το Erasmus+ και με θέμα, Επικοινωνία, κατανόηση, εκτίμηση.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αυτής δράσης στους Κερκυραίους και τους άλλους μαθητές μίλησαν τη Δευτέρα το πρωί στο Φαληράκι, ο καθηγητής νεωτερικού ευρωπαϊκού πολιτισμού στο Τμήμα Γλωσσών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ν. Παπαδημητρίου και ο Γ. Κατσαΐτης ως εκπρόσωπος των Εκδόσεων Ενημέρωση.



Αντικείμενο των ομιλιών η διεθνική σχέση περαιτέρω κατανόησης και εποπτείας του εκπαιδευτικού, ευρωπαϊκού χώρου καθώς και η περιπέτεια της υπόθεσης του Τύπου, προκλήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας στη μαζική επικοινωνία.



Οι μαθητές μάλιστα ολοκληρώνουν τη δράση κάνοντας το δικό τους ρεπορτάζ από την κερκυραϊκή τους εμπειρία. Το 3ο ΓΕΛ διευθύνει η Ιφιγένεια Ρακοπούλου, τη δράση ο Σπύρος Κοντοστάνος με την εργώδη συμπαράσταση και στη διερμηνεία της Ελισσάβετ Κογεβίνα. Το πρόγραμμα, που άρχισε τη Δευτέρα, ολοκληρώνεται την Παρασκευή και στο πλαίσιό του προγραμματίζεται ξενάγηση στο μουσείο ασιατικής τέχνης, την εβραϊκή συνοικία και συναγωγή, την Παλαιόπολη το δημαρχείο, το ντουόμο, το παλαιό φρούριο και το σέρβικο μουσείο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.