Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Δημόσια συγγνώμη οφείλει ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας

ΠΟΕ-ΟΤΑ
12 Φεβρουαρίου 2020 / 13:23

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η στάση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η επικριτική του συμπεριφορά απέναντι στους υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ξεκήκωσε αντιδράσεις του τοπικού σωματείου εργαζομένων, του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Ανωτάτης Εκπαίδευσης Τεχνολογικού Τομέα Δημοσίων Υπαλλήλων Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας, αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ), που με αιχμηρή ανακοίνωσή της καταγγέλλει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν.
Παρά τη δημόσια δήλωση του Δημάρχου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ του ζητά να ανακαλέσει τις δηλώσεις του και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την απαράδεκτη και απαξιωτική συμπεριφορά του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας σε βάρος των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. 
Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Κέρκυρας η επίθεση που έγινε από τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας ήταν απρόκλητη, συνέβη κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου και είχε χαρακτηριστικά συκοφάντησης και διαπόμπευσης των Υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκε προς συζήτηση μία μελέτη έργου, και συγκεκριμένα η έγκριση της υψομετρικής μελέτης των οδών της πολεοδομικής μελέτης στην περιοχή «Ερημίτης». Προηγουμένως, η εμπεριστατωμένη εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας είχε κατατεθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία συνεδρίασε παρουσία του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας, και εν συνεχεία αναρτήθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια.
Εκκρεμούσε η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρά το γεγονός, όπως γίνεται καταφανές, ότι ο κ. Δήμαρχος ήταν ενήμερος για την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, όταν η μελέτη τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας άρχισε να βάλει εναντίον των υπαλλήλων με απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τέτοιου είδους συμπεριφορές και καλεί τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας να ανακαλέσει τις απαράδεκτες δηλώσεις σε βάρος των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και να ζητήσει δημόσια συγνώμη, όπως δημόσια τους δυσφήμισε και τους συκοφάντησε.