Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αφιέρωμα στον ισπανικό κινηματογράφο στο Πολύτεχνο

ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ
04 Φεβρουαρίου 2020 / 16:01
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, την Πρεσβεία τ

ης Ισπανίας και τo Κέντρο Ξένων Γλωσσών Α.Μαnzoni παρουσιάζει ένα αφιέρωμα με ταινίες από τον Σύγχρονο Ισπανικό Κινηματογράφο. 
80 egunean (2010) των Jon Garaño, Jose Mari Goenaga
Μια ζεστή και συγκινητική ιστορία ανάμεσα σε δύο ηλικιωμένες γυναίκες που συναντιούνται τυχαία μετά από ένα διάστημα περίπου 50 χρόνων. Η πρώτη, ζει συντηρητικά μαζί με τον άντρα της σε ένα μικρό αγροτικό χωριό στη Χώρα των Βάσκων. Είναι αρκετά παραδοσιακή και έχει αφιερώσει όλη της τη ζωή στην οικογένειά της. Η δεύτερη, είναι πλέον μια διακεκριμένη καθηγήτρια μουσικής λίγο πριν την σύνταξη, πρόσχαρη, απελευθερωμένη, με ανοιχτούς ορίζοντες, έχοντας πλήρως αποδεχτεί το σεξουαλικό της προσανατολισμό.
Οι δύο γυναίκες θα θυμηθούν ξανά τις χαρούμενες εφηβικές στιγμές που έζησαν μαζί στο παρελθόν και την ιδιαίτερη σχέση που είχαν μεταξύ τους. Μαζί με τις αναμνήσεις θα έρθουν στην επιφάνεια και συναισθήματα που δεν εκφράστηκαν ποτέ. Όμως ποια είναι άραγε τα όρια ανάμεσα στη φιλία και στην αγάπη; Θα επικρατήσει η λογική έναντι των καταπιεσμένων συναισθημάτων ή μήπως οι κρυφές επιθυμίες του παρελθόντος θα βρουν κάποια διέξοδο; Και τελικά υπάρχει όριο ηλικίας για την αγάπη; 
Πέμπτη 6/2, ώρα 21:15 
Είσοδος ελεύθερη

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.