Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τριτοκοσμικές εικόνες στο σχολικό συγκρότημα Μαντουκιού (video-photos)

ΕΠΑΛ
29 Ιανουαρίου 2020 / 12:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για πολλοστή φορά επανέρχεται το θέμα των επικίνδυνων σχολικών υποδομών, με τη περίπτωση του συγκροτήματος στο Μαντούκι, να είναι η πιο κραυγαλέα.

Την αγανάκτηση τους εξέφρασαν για τις σχολικές εγκαταστάσεις οι μαθητές του Α ΕΠΑΛ στο Μαντούκι, μιλώντας στο enimerosi.com.
Υπενθυμίζεται πως το σχολικό συγκρότημα στο Μαντούκι, τελεί υπό κατάληψη για έβδομη μέρα με μια σειρά από αιτήματα, και πιο άμεση την ανάγκη αποκατάστασης της θέρμανσης λόγω χειμώνα.

Οι εικόνες στο λεβητοστάσιο του σχολείου, μιλούν από μόνες τους. Οι μαθητές μας έδειξαν τους σκουριασμένους λέβητες οι οποίοι αποδίδουν συνολικά μόνον κατά το εν τρίτο. Μετά την πρόσφατη παρέμβαση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, έχει μια προσωρινή επιδιόρθωση, ωστόσο υπάρχουν αίθουσες που εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα. 





Όπως είπε μαθητής των ΕΠΑΛ στο enimerosi.com, μεγάλος κίνδυνος ελλοχεύει στον πίνακα της ΔΕΗ που βρίσκεται στο υπόγειο του σχολικού συγκροτήματος, το οποίο πλημμυρίζει. Παράλληλα οι μαθητές επαναφέρουν το ζήτημα της στατικότητας του κτηρίου.





Απαράδεκτη, -όπως φαίνεται και στο video- είναι και η εικόνα που εμφανίζουν οι τουαλέτες του σχολείου, στις οποίες σήμερα επενέβη υδραυλικός.   

Οι μαθητές επιμένουν πως στις επτά μέρες κατάληψης του σχολείου δεν έχουν λάβει  δέσμευση από το Δήμο, και από τη πλευρά τους αυτό το οποίο περιμένουν είναι να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.