Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λειτούργησε μετά από τρία χρόνια το δημοτικό σχολείο της Ερείκουσας

Διαπόντια νησιά
27 Ιανουαρίου 2020 / 10:14
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ήχησε το πρωινό κουδούνι στο δημοτικό σχολείο της Ερείκουσας, σημαίνοντας την έναρξη της σχολικής χρονιάς- έστω και καθυστερημένα.

Το σχολείο ξαναλειτουργεί φέτος μετά από τρία χρόνια, στο βοριοδυτικότερο άκρο της Ελλάδας. Όπως όλα τα ακριτικά νησιά, ο τόπος υποφέρει από βασικές υπηρεσίες - όπως αυτή του γιατρού- και βέβαια τα μικρά παιδιά είναι μετρημένα στα δάχτυλα, αφού οι οικογένειες αναγκάζονται να φύγουν, καθώς αδυνατούν να εξυπηρετήσουν την καθημερινότητά τους.
Το δημοτικό σχολείο Ερείκουσας έκλεισε το 2017, λόγω έλλειψης μαθητών. Σήμερα, κατόπιν τοποθέτησης δασκάλας, δημιουργήθηκαν και πάλι οι προϋποθέσεις να λειτουργήσει, έστω με με μόνο δύο παιδιά, ένα κοριτσάκι Πρώτης και ένα αγοράκι Τρίτης Δημοτικού. 
Η σχολική χρονιά άρχισε με την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού, στην οποίαν παρευρέθηκε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Άνθης, που μετέβη στο νησί με ιδιωτικό μέσο και λίγοι κατοίκοι του νησιού.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.