Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακύκλωση και στις γόπες από την Πράσινη Γωνιά Λευκίμμης

Λευκίμμη
25 Ιανουαρίου 2020 / 14:34

Μέσα σε μόλις λίγες ημέρες, το παράδειγμα της Πράσινης Γωνίας Λευκίμμης ακολούθησαν και αυτές των Τεμπλονίου και της Κορακιάνας, με τη σχετική λίστα ν΄ αναμένεται να μεγαλώσει το επόμενο διάστημα

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, η Πράσινη Γωνία Εθελοντών  Λευκίμμης κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας ανακοίνωσε μια καινοτόμα δράση, αυτή της ανακύκλωσης των αποτσίγαρων.

Η πρωτοβουλία της Πράσινης Γωνιάς Λευκίμμης, παρότι ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες, ήδη έχει υιοθετηθεί και από άλλα κέντρα Ανακύκλωσης της Κέρκυρας.



Συγκεκριμένα την ανακύκλωση αποτσίγαρων έχουν ήδη υιοθετήσει οι Πράσινες Γωνίες σε Τεμπλονι και Κορακιάνα ενώ οι εθελοντές της Λευκίμμης εκτιμούν ότι και άλλες Πράσινες Γωνίες θ' ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμά τους.

Ο λόγος που προχώρησαν στη πρωτοβουλία αυτή δεν είναι μόνη η επικινδυνότητα που έχουν οι γόπες για το περιβάλλον, αλλά και ότι εκλαμβάνονται ως «αθώες».



Με το σύνθημα «οι μεγάλες αλλαγές ξεκινούν από μικρές καθημερινές πράξεις που βελτιώνουν τη ζωή και δημιουργούν προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον», οι Πράσινες Γωνίες καλούν τους πολίτες να συμπράξουν, ώστε στα κέντρα Ανακύκλωσης να προστεθούν και τα αποτσίγαρα.