Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλέκος Αυλωνίτης: Απαξιώνουν τα ΕΛ.ΤΑ. προς όφελος των επιχειρηματιών

ΕΛ.ΤΑ.
20 Ιανουαρίου 2020 / 15:48

Απολύονται εργαζόμενοι - Παύει η λειτουργία της απογευματινής βάρδιας του κεντρικού καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το θέμα της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών των ΕΛ.ΤΑ. με τη μείωση των θέσων εργασίας και στην Κέρκυρα, θίγει σε δελτίο τύπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης. «Η απόλυση 232 ενοικιαζόμενων εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα, σε καταστήματα ΕΛ.ΤΑ. και στον ευαίσθητο τομέα της καθημερινής συναλλαγής με το κοινό, πλήττει ευθέως τη συνολική προσπάθεια των εργαζομένων που μοχθούν προκειμένου να ενισχύσουν την αξιοπιστία του ταχυδρομικού έργου του εθνικού μας φορέα, απέναντι στον εντεινόμενο ανταγωνισμό.
Η δυσάρεστη αυτή, εξέλιξη είχε απασχολήσει την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με σχετική ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στις 10 Ιανουαρίου του 2020.
Η κυβέρνηση με ευθύνη του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη προσφέρει νερό στο μύλο των ιδιωτικών επιχειρήσεων που επιζητούν την υποβάθμιση ή και διακοπή των ταχυδρομικών υπηρεσιών, έτσι ώστε να «αλωνίσουν» πάνω στις πλάτες των πολιτών και πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.
Ειδικότερα, στην Κέρκυρα και στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. σήμερα, λύθηκαν οι συμβάσεις τεσσάρων (4) εργαζομένων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει κατά τις απογευματινές ώρες, το κεντρικό κατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο οποίο πραγματοποιείται πλέον ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών με τους πολίτες.
Παράλληλα, επίκειται και η μη ανανέωση των συμβάσεων επιπλέον τριών (3) εργαζομένων από το ίδιο κατάστημα που απασχολούνται στο απαιτητικό τμήμα της διανομής, γεγονός που προκαλεί το δραματικό περιορισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών του και πιθανότατα, της συνολικής του αδυναμίας εξυπηρέτησης. Η προβληματική αυτή κατάσταση θα επιταθεί πολλαπλάσια κατά την περίοδο του θέρους.
Οι πολίτες συνεπώς, θα νοιώσουν στο «πετσί» τους το κλείσιμο της απογευματινής βάρδιας του κεντρικού καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ.. Ερωτούμε λοιπόν, την κυβέρνηση ποιος καρπώνεται τα οφέλη αυτής, της κατάστασης και παράλληλα, την κατηγορούμε όχι μόνο για έλλειψη βούλησης ως προς την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Κέρκυρα αλλά και γενικότερα, σε όλη τη χώρα, αλλά και για την προώθηση συμφερόντων άλλων, αλλότριων προς τα δημόσια.
Για εμάς, είναι μονόδρομος να καλέσουμε την κυβέρνηση να συνετιστεί με το ρόλο που έχει να διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα κρατικών επιχειρήσεων και να προτρέψουμε το αρμόδιο Υπουργείο να σταματήσει, να λειτουργεί ως μεσάζων της ταχύτερης απαξίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών των ΕΛ.ΤΑ. προς όφελος των ιδιωτών ανταγωνιστών τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη προάσπισης της εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας των καταστημάτων με την ταυτόχρονη, διασφάλιση των εργαζομένων.
Και τούτο, διότι αυτοί που πραγματικά νοιάζονται και υπηρετούν συνειδητά, το σχέδιο της βιώσιμης και αναπτυξιακής προοπτικής των ΕΛ.ΤΑ δεν είναι άλλοι από τους ίδιους, τους εργαζόμενούς τους, από όποιο εργασιακό μετερίζι κι αν αυτοί βρίσκονται».