Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας στην Πρέβεζα

Πρέβεζα
08 Ιανουαρίου 2020 / 12:49

Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα, για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

ΠΡΕΒΕΖΑ.  Υπόθεση ένοπλης ληστείας που έλαβε χώρα σε επιχείρηση ιδιοκτησίας 47χρονου, τον Σεπτέμβριο του 2018, στην Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, εξιχνίασαν αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος  Ασφάλειας Πρέβεζας, έπειτα από ενδελεχή και μεθοδική έρευνα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερα άτομα, ένας 22χρονος, ένας 25χρονος και δύο 26χρονοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαραχτήρα για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της ληστείας, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 16-09-2018 μετά τα μεσάνυκτα στην Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αφού παραβίασαν την είσοδο 1ου ορόφου επιχείρησης, εισήλθαν στο χώρο και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν την 21χρονη κόρη του ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν από ντουλάπι το χρηματικό ποσό των 14.800€.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι φυσικοί αυτουργοί της ληστείας ήταν ο 22χρονος και οι δύο 26χρονοι, ενώ ο 25χρονος ήταν ο ηθικός αυτουργός, ο οποίος είχε οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια τη ληστεία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.