Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από την συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

ΦΟΔΣΑ
03 Ιανουαρίου 2020 / 11:14
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένταση επικράτησε ακόμα μια φορά στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Κέρκυρας, αφού ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης και ο Αντιδήμαρχος Σωκράτης Ανδριώτης αποχώρησαν επικαλούμενοι λόγους αξιοπρέπειας.

Πριν καλά - καλά ξεκινήσει η συζήτηση για το πρώτο θέμα, αυτό της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Κοζάνη, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την εισήγηση. Ο κ. Λέσσης χαρακτήρισε το κείμενο «επιεικώς απαράδεκτο, που προσβάλλει την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψη των κατοίκων της νότιας Κέρκυρας και του Δημαρχου τους», προειδοποιώντας μάλιστα ότι θα συμβουλευτεί νομικό, για να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες. 
Υπενθυμίζεται ότι στην εισήγηση αναφέρονται οι αντιδράσεις των κατοίκων της Λευκίμμης, ως ένας από τους λόγους, που αιτιολογούν τον επείγοντα και κατά παρέκκλιση από τον ΠΕΣΔΑ χαρακτήρα της μεταφοράς απορριμμάτων εκτός νομού Κέρκυρας. 



Συγκεκριμένα ο κ. Λέσσης, εξερχόμενος της αίθουσας συνεδριάσεων στο Μαράσλειο δήλωσε: «Το πρώτο θέμα, το οποίο ήρθε με σύμφωνη γνώμη της προέδρου κ. Μερόπης Υδραίου, είχε ως εισήγηση ένα κείμενο το οποίο δεν θα έπρεπε να έρθει ποτέ. Προσβάλλει το λαό της νότιας Κέρκυρας, μιλάει για εγκληματικές ενέργειες, κάνει ιδιαίτερη αναφορά για τον πράνομο ΧΥΤΑ, προσβάλλει το Δήμαρχο. Άρα σε ένα τέτοιο διοικητικό συμβούλιο που προσβάλλει το λαό της νότιας Κέρκυρας, δεν θα μπορούσα να συμμετάσχω. Ευγενικά τους κατέθεσα την άποψή μου και είπα ότι τέτοια κείμενα δεν με εκφράζουν και θα το θέσω υπόψη του δημοτικού συμβουλίου για να αποφασίσει όσον αφορά τον υβριστικό χαρακτήρα του κειμένου και από κει και πέρα θα το δώσουμε στον νομικό μας σύμβουλο για να κινηθούμε νομικά, εναντίον των συντακτών και όσων έχουν υιοθετήσει τέτοια κείμενα που προσβάλλουν τον λαό της νότιας Κέρκυρας.

Η δήλωση της Μερόπης Υδραίου

Ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μερόπη Υδραίου, δήλωσε ότι «η Ενιαία Αρχή Έγκρισης Δημοσίων Συμβάσεων, μας ζήτησε με υπηρεσιακό έγγραφο, να στοιχειοθετήσουμε τον έκτακτο χαρακτήρα της μεταφοράς, επισυνάπτοντας δικογραφίες που να αποδεικνύουν τον έκρυθμο κλίμα που δημιουργήθηκε στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Εμείς δεν δεχθήκαμε να επισυνάψουμε δικογραφίες και αντίγραφα του βιβλίου συμβάντων της Αστυνομίας, ούτε να καταθέσουμε ονόματα πολιτών. Αντ΄αυτού παραθέσαμε δημοσιεύματα εφημερίδων που αποδεικνύουν την έκρυθμη και εκρηκτική κατάσταση». Η κ. Υδραίου ζήτησε μάλιστα από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ, να προτείνουν όποιες αλλαγές κρίνουν, στην διατύπωση του κειμένου».    
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.