Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φιλικό ΓΕΚ-Πρωτέας, θα τιμηθεί ο Χρήστος Ρέγγης

Γυμναστική Ένωση Κέρκυρας
27 Δεκεμβρίου 2019 / 14:25
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επιστροφή στην «ενεργό δράση» της Γυμναστικής Ένωσης Κέρκυρας (Γ.Ε.Κ.) μετά από 11 χρόνια ξεκινάει με μια εκδήλωση τιμής στο κορυφαίο ίσως Κερκυραίο μπασκετμπολίστα Χρήστο Ρέγγη.

Ένα φιλικό ματς που θα γίνει στο κλειστό του ΕΑΚΚ ανάμεσα στην ΓΕΚ και τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας είναι πόλος έλξης των φιλάθλων, αφού στις γραμμές της ΓΕΚ έχουν ενταχθεί πολλοί άνθρωποι του χώρου, αθλητές και παράγοντες, με επικεφαλής και πρωτεργάτη της επιστροφής τον Ηλία Χατζή.
Το φιλικό περνάει σε δεύτερη μοίρα αφού η βράβευση του Χρήστου Ρέγγη είναι ο λόγος αυτού του παιχνιδιού. Ο 64χρονος Χ. Ρέγγης ήταν για πολλά χρόνια ο κορυφαίος αθλητής του Κερκυραϊκού και έπαιξε και στον Φαίακα στην Β΄ Εθνική (σημερινή Α2), ενώ όταν αποσύρθηκε ήταν για δέκα χρόνια σχεδόν και προπονητής του ΚΓΣ.
Από την πλευρά βέβαια της ΓΕΚ να υπενθυμίσουμε ότι πρόεδρος  είναι ο κ. Ιωσήφ Νικήτης (πρόεδρος και της ΕΛΟΚ), ο οποίος ήταν συμπαίκτης του Χρήστου Ρέγγη στον ΚΓΣ και άνθρωπος γνώστης του κερκυραϊκού μπάσκετ. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του βετεράνου αθλητή, ο οποίος χαρακτηρίστηκε σαν ο «Γκάλης» της Κέρκυρας, αφού είχε το ίδιο στυλ και ήταν απίστευτος σκόρερ με πρωτιές σε Πανελλήνια πρωταθλήματα.      
Ο κόσμος του μπάσκετ θα τιμήσει την εκδήλωση και κυρίως τον άνθρωπο που είναι το πιο ξεχωριστό κομμάτι και ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Κερκυραϊκού μπάσκετ, τουλάχιστον τα τελευταία πενήντα χρόνια.
Η εκδήλωση που θα γίνεις το κλειστό του ΕΑΚΚ έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 16:30 και πρέπει όλοι να είμαστε εκεί για τον Χρήστο. 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια