Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ταγκατίδης: «Εγωκεντρικά μέλη του Δ.Σ. μετέτρεψαν το Επιμελητήριο σε πολιτική αρένα»

Επιμελητήριο Κέρκυρας
23 Δεκεμβρίου 2019 / 08:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την παραίτησή του από μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας και από τη θέση του υπεύθυνου ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιx/σεων, γνωστοποίησε μέσω επιστολή, την οποία απέστειλε στον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, ο Στράτος Ταγκατίδης.

Παράλληλα, ο κος Ταγκατίδης, ο οποίος χαρακτηρίζει στην επιστολή του την παραίτησή του αυτή ως αυτονόητη πράξη, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη του Γιώργου Χονδρογιάννη. Παραμένει μέλος του δ.σ., τουλάχιστον μέχρι ώρας, όπως δήλωσε με νόημα στο enimerosi.com.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης & ανεξαρτητοποίησης του Στράτου Ταγκατίδη:

«Προς

Tο Πρόεδρο και Δ.Σ. του Επιμελητήριου Κέρκυρας

Κύριε Πρόεδρε,
Υπηρέτησα τον Επιμελητηριακό Θεσμό με πάθος και αφοσίωση, μπορώ να πω ότι νιώθω ιδιαίτερα περήφανος.
Ξεκινήσαμε με όνειρα που κάποιοι τα έκαναν εφιάλτες. Πράξεις εγωκεντρικών μελών του Δ.Σ που λαμβάνουν χώρα εδώ και μερικούς μήνες μέχρι και σήμερα, με οδήγησαν δυστυχώς σε αυτή την απόφαση, παρά τις πολλές προσπάθειες μου στο να βρεθεί λύση και ενότητα όπως πολύ καλά γνωρίζετε.
Η εικόνα που παρατηρείται σήμερα είναι ενός Επιμελητήριου που απέχει από κάθε δραστηριότητα προς όφελος των επαγγελματιών, ασχολούμενο μόνο με καθαρά λειτουργικά θέματα μέσα σε έντονο κλίμα εσωστρέφειας. Μετά από μια δεκαετία κρίσης όπου ο κλάδος μας δέχτηκε βάναυση επίθεση από την ύφεση της οικονομίας, οφείλαμε τώρα που στον ορίζοντα φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας, να είμαστε οι πρώτοι που θα δίναμε το ουσιαστικό παρών, αν φυσικά αφήναμε το «ΕΓΩ», την εσωστρέφεια μας και δεν το μετατρέπαμε σε πολιτική αρένα προς αποκλειστικό όφελος κάποιων.
Διαπιστώνοντας την προβληματική λειτουργία του Επιμελητηρίου και έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου, σε αυτούς που με στήριξαν με την ψήφο τους, δηλώνω την παραίτησή μου από μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και τηv θέση του υπεύθυνου ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιx/σεων, παράλληλα και την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη του Γ. Χονδρογιάννη. Είναι για μένα μία αυτονόητη πράξη.
Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί κάποιο νέο πρόσωπο, εκ των άξιων συναδέλφων, που όχι μόνο θα καλύψει το κενό, αλλά ενδεχομένως να είναι σε θέση να φέρει ταχύτερα τα επιθυμητά αποτελέσματα, αν κάποιοι φυσικά το αφήσουν.

Με εκτίμηση στο θεσμό
Ευστράτιος Ταγκατιδης
Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχ/σεων»