Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψηφίστηκε εν μέσω έντασης η δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Καταφύγιο
02 Δεκεμβρίου 2019 / 13:01

Παρά τις διαφωνίες και το... σήκωμα των τόνων, πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων η δημιουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα, με την προθεσμία για τη χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» να εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ.   Παρά το γεγονός ότι η δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων αποτελούσε κοινό τόπο όλων των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για το χώρο που προβλέπεται να στεγάσει το καταφύγιο αυτό.

Συγκεκριμένα, οι Γιάννης Τρεπεκλής και Γιώργος Καλούδης επεσήμαναν πως η έπαυλη στους Λάκωνες -δωρεά του Στρατηγού Λουκανάρη- χώρος που προβλέπεται να στεγάσει τα αδέσποτα, δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη χρήση.

Η εισήγηση που κατατέθηκε από την Αντιδήμαρχο, Χρυσούλα Τόμπρου, δεν κατονόμασε το εν λόγω κτίριο, όμως σύμφωνα με τους κ.κ Τρεπεκλή και Καλούδη, το καταφύγιο των αδέσποτων έχει προβλεφθεί να στεγαστεί εκεί.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Λακώνων, εξάλλου, δήλωσε πως είναι σύμφωνος με τη πρόταση της Δημοτικής Αρχής, ενώ τόνισε πως η κατάσταση που βρίσκεται η έπαυλη Λουκανάρη αποτελεί ντροπή για τους Λάκωνες, την ίδια στιγμή που και η μη στέγαση αδέσποτων ζώων αποτελεί έλλειψη πολιτισμού.

Σε μια προσπάθειά να πέσουν οι τόνοι, ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα», Γιώργος Καρύδης, ζήτησε αν είναι δυνατόν, αφού υπάρχει καταρχήν συμφωνία για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων, η πρόταση να κατατεθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούυλιο. Η πρότασή του ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτή λόγω του περιορισμένου χρονικού περιθωρίου, καθώς το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, από το οποίο θα προέλθει η χρηματοδότηση, εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου.

Πριν τη ψηφοφορία, ο Γιώργος Καλούδης κατέθεσε εναλλακτική πρόταση για δημιουργία καταφύγιου αδέσποτων ζώων, όχι όμως στο κτίριο στους Λάκωνες, πρόταση που καταψηφιστηκε από το σώμα.

Τελικά η εισήγηση για δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων.


ρεπορτάζ:  Βαγγέλης Καποδίστριας