Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποιοι δήμαρχοι και πρόεδροι ΣΥΔΙΣΑ περιλαμβάνονται στην πρόταση της εισαγγελίας να παραπεμφθούν για κακούργημα στο Τεμπλόνι

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
28 Nov 2019 / 12:21
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Γιατί διατυπώνει τις επιφυλάξεις του ο πρ. περιφερειάρχης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο πρώην δήμαρχοι και τρεις πρόεδροι του ΣΥΔΙΣΑ και της δημοτικής Υπηρεσίας Καθαριότητας είναι ανάμεσα σ’ εκείνους που περιλαμβάνονται στην πρόταση της εισαγγελίας προς το δικαστικό συμβούλιο για την παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Πρόκειται για τους Γ. Τρεπεκλή, Κ. Νικολούζο, Σπ. Κροκίδη, Σπ. Ασπιώτη και Ν. Αναστασόπουλο. Το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα στείλει την υπόθεση στο ακροατήριο. 
 
Γιατί διατυπώνει επιφυλάξεις ο πρ. περιφερειάρχης
 
Μιλώντας στο enimerosi.com, ο πρ. περιφερειάρχης, Θ. Γαλιατσάτος, που ήταν αυτός που έστειλε στον Εισαγγελέα τις αναφορές των Υπηρεσιών για την πλημμελή και κατά διαπιστωμένη παράβαση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργία της εγκατάστασης, επεσήμανε την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην ανάκριση και την όλη προδικασία, έτσι που τα αδικήματα άλλων εμπλεκομένων παραγράφτηκαν. Υπ’ αυτές τις προϋποθέσεις εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την εκκαθάριση της υπόθεσης. Σημειώνεται ότι στον φάκελο της δικογραφίας περιλαμβάνονταν εργολάβοι, υπάλληλοι κ.α. εμπλεκόμενοι, οι οποίοι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν περιλαμβάνονται στην εισαγγελική πρόταση. Σημειώνεται ακόμα ότι σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η ανάκριση έχει ολοκληρωθεί από τον Ιούνιο του 2018 και από τότε εκκρεμεί η εισαγγελική πρόταση που φαίνεται να υποβλήθηκε εσχάτως.

Σημείωση: Διευκρινίζεται ότι ο Σπύρος Κροκίδης που αναφέρεται στο ρεπορτάζ για την πρόταση της Εισαγγελίας περι παραπομπής στην υπόθεση Τεμπλονίου, δεν είναι ο πρώην δήμαρχος Παρελίων και υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ. Ζητάμε συγγνώμη για την όποια παρεξήγηση μπορεί να δημιουργήθηκε, τόσο από τον κ. Κροκίδη, όσο και από τους αναγνώστες.
Γ.Κ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.