Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φώτα, κάμερες, δράση! Φεστιβάλ Animation ICONA 2019 στην Κέρκυρα

Φεστιβάλ Animation ICONA 2019
18 Nov 2019 / 15:42
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. 29 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στην

Κέρκυρα το διεθνές Φεστιβάλ Animation με τίτλο Ionian Contemporary Animation (ICONA 2019). Το Φεστιβάλ διοργανώνεται για πρώτη φορά από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου CIAK (“Common Initiatives to Ac Knowledge and valorize tourism potential of the programme area through cinema”) στην αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας (Καποδιστρίου 1, Κέρκυρα). Στο Φεστιβάλ ICONA 2019 υποβλήθηκαν συνολικά 968 ταινίες προς αξιολόγηση, εκ των οποίων επιλέχθηκαν συνολικά για προβολή και συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος 135 (72 ταινίες μικρού μήκους και 63 σπουδαστικές) προερχόμενες από 48 χώρες.
Οι ταινίες που συμμετέχουν θα προβληθούν εντός των τριών ημερών της διοργάνωσης και θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή αξιολόγησης (Κων/νος Τηλιγάδης – Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Βασίλης Καραμητσάνης – Animasyrosκαι Παναγιώτης Κυριακουλάκος – Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Οι πρώτες σε βαθμολογία ταινίες ανά κατηγορία θα βραβευτούν, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για την απονομή βραβείου κοινού. Η είσοδος στη διοργάνωση είναι ελεύθερη για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης.
Το πρόγραμμα CIAK το οποίο χρηματοδοτείται με ποσό της τάξης των 900.000,00 ευρώ από το πρόγραμμα InterregV –A Greece-Italy Programme 2014-2020 στοχεύει στην ενίσχυση της διασύνδεσης του οπτικοακουστικού τομέα με τις ελληνικές περιφέρειες οι οποίες συμμετέχουν σε αυτό (Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου), μέσα από στοχευμένες εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου, χρηματοδότηση παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού και οργανωμένες δράσεις προβολής (φεστιβάλ) ανά περιφέρεια. Η ενίσχυση αυτή, βάσει των αντικειμενικών στόχων του έργου θα έχει επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, στην απασχόληση, αλλά και στον τουρισμό.
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετέχει στο πρόγραμμα CIAK διά του Τμήματος Τεχνών  Ήχου και Εικόνας με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Επίκ. Καθηγητή Μιχαήλ Παναγόπουλο, έχοντας αναλάβει ως βασική αρμοδιότητα τη διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων και του Φεστιβάλ ICONA. Οι υπόλοιποι εταίροι από την Ελλάδα είναι οι Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, ενώ από την Ιταλία προέρχεται ο επικεφαλής εταίρος του έργου Foundation Apulia Film Commission.
29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019,Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
(Αίθουσα Τελετών Ιονίου Ακαδημίας, Καποδιστρίου 1, Κέρκυρα)
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.