Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ΚΚΕ Κέρκυρας στην πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου

KKE
18 Nov 2019 / 11:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση ολοκληρώθηκε και στην Κέρκυρα ο αγωνιστικός γιορτασμός της 46ης επετείου του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Σε δελτίο τύπου, το ΚΚΕ Κέρκυρας αναφέρει: «Εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Πήραν τη θέση τους πίσω από τα πανό των ταξικών σωματείων και των Φοιτητικών Συλλόγων, των φορέων του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και διαδήλωσαν μαχητικά, μαζικά.

EPETEIOYΗ διαδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς από τον Σπύρο Κανταρέλη, πρόεδρο του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στην Ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου, Κυπριώτη και τη Βάλια Κουμπή, μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου τμήματος Ιστορίας.

Στην διαδήλωση ξεχώρισε το μπλοκ της νεολαίας. Φοιτητές και μαθητές έδωσαν δυναμικό παρών φωνάζοντας συνθήματα όπως «Οι νέοι δεν ξεχνούν το ’73, Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία». Στην πορεία καλούσαν και συμμετείχαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των τμημάτων Ιστορίας και Πληροφορικής. Οι φοιτητές κατήγγειλαν τα πρόσφατα γεγονότα παραβίασης του πανεπιστημιακού Ασύλου στην ΑΣΟΕΕ με συνθήματα όπως «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία» και το πανό του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών που έγραφε «Καμία παραβίαση του Ασύλου, Όχι στην καταστολή των φοιτητικών αγώνων».



Το κεντρικό πανό του Εργατικού κέντρου καλούσε σε νέους λαϊκούς ξεσηκωμούς και ακολουθούσαν οι εργάτες συγκροτημένα με τα πανό του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Συνδικάτου Οικοδόμων βροντοφωνάζοντας «Το Πολυτεχνείο ζει, Έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί».
Η πορεία κατέληξε στο μνημείο για το Πολυτεχνείο έξω από τη Νομαρχία όπου κατέθεσαν στεφάνι το Εργατικό Κέντρο, οι φοιτητικοί σύλλογοι των τμημάτων Ιστορίας και Πληροφορικής, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.»