Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» είναι ακόμα επίκαιρο

Επέτειος Πολυτεχνείου
17 Nov 2019 / 08:12

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την επέτειο του Πολυτεχνείου και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της σε όλους τους Έλληνες που αντιτάχθηκαν στο τυραννικό καθεστώς των Απριλιανών πραξικοπηματιών.

«Σήμερα, 46 χρόνια μετά, οι συνθήκες είναι βέβαια πολύ διαφορετικές. Όμως, το εμβληματικό σύνθημα του Νοέμβρη του 1973 "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" είναι πάντοτε επίκαιρο και καθόλου παρωχημένο, όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Γιατί σήμερα, το Νοέμβρη του 2019, οι πιο πολλοί Έλληνες και ιδίως οι νέοι αντιμετωπίζουν προκλήσεις για μια αξιοπρεπή εργασία, θίγονται από τη σαφή κυβερνητική επιδίωξη για πιο άνιση πανεπιστημιακή εκπαίδευση και από την ανάπτυξη ενός αυταρχικού κράτους, και την οπισθοδρόμηση από κερδισμένα κοινωνικά δικαιώματα.
Σε αυτές τις νέες συνθήκες ασφαλώς και θα προκύψουν με νέες μορφές οι δημοκρατικοί αγώνες για την υπεράσπιση και την προώθηση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Και στους αγώνες αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ότι θα είναι σταθερά στην πρώτη γραμμή».