Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Τσιτσιπάς «λύγισε» τον Φέντερερ! Ο τελευταίος πόντος και οι πανηγυρισμοί (video)

Στέφανος Τσιτσιπάς
16 Nov 2019 / 21:34

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό των ATP Finals.

Συγκλονιστικός ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος κέρδισε στην «O2 Arena» του Λονδίνου με 6-3, τον Ρότζερ Φέντερερ στον ημιτελικό και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό των «ATP Finals». Θα παλέψει για την κορυφή του κόσμου την Κυριακή (19:30) με τον νικητή του αγώνα του Τιμ με τον Ζβέρεφ.

Ο Έλληνας τενίστας στην πρώτη του συμμετοχή σ’ αυτό το τουρνουά (μετέχουν οι οκτώ πρώτοι τενίστες της Παγκόσμιας Κατάταξης ATP) κάνει εκπληκτικά ματς, με απίστευτη και ισορροπημένη εικόνα τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Στον μεγάλο ημιτελικό όχι μόνο κοίταξε στα μάτια τον ελβετό «βασιλιά», κάτοχο 20 Grand Slam, αλλά τον κέρδισε κατά κράτος, αποδεικνύοντας πως τον περιμένει ένα λαμπρό μέλλον. Πέτυχε τη νίκη της καριέρας του και στην πρώτη του συμμετοχή σε ATP Finals θα διεκδικήσει τον σπουδαιότερο τίτλο του έως σήμερα!



Ο Τσιτσιπάς ανάγκασε τον Φέντερερ να υποπέσει σε πολλά λάθη και στο 1ο σετ δεν του επέτρεψε να κάνει μπρέικ σβήνοντας του και τα 6 μπρέικ πόιντ.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο Έλληνας κερδίζει μέλος του Big-3 χωρίς να χάσει σετ, είναι η δεύτερη νίκη του επί του Φέντερερ και η πέμπτη απέναντι στους Big-3.

Πηγή: altsantiri.gr