Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας φιλοξένησε μαθητές του νέου προγράμματος MAST

3ο ΓΕΛ Κέρκυρας
14 Nov 2019 / 14:15
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας φιλοξένησε από 3 έως 9 Νοεμβρίου την

πρώτη κινητικότητα του προγράμματος «MAST».
Δεκαεννιά μαθητές του σχολείου φιλοξένησαν δεκαεννιά μαθητές από την Πορτογαλία , Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Σουηδία.
Κατά την διάρκεια της εβδομάδας  οι μαθητές συνεργάστηκαν με τους μαθητές από τις άλλες χώρες, ανταλλάσσοντας απόψεις και προβληματισμούς πάνω στο θέμα του προγράμματος. Όλα αυτά αποτυπώθηκαν ηχητικά με τη δημιουργία Podcast που αποτέλεσε μοναδική εμπειρία για όλους τους μαθητές, καθώς τους δόθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και να δουλέψουν με ειδικό εξοπλισμό ηχογραφήσεων. Επιπλέον οι μαθητές δημιούργησαν έργα τέχνης σχετικά με το πρόγραμμα, επισκέφθηκαν μουσεία, απάντησαν σε ερωτηματολόγια, γνώρισαν διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα και μέσω της καθημερινής συμβίωσης με τους φιλοξενούμενούς μας διεύρυναν τους ορίζοντες τους.
Με το πέρας της κινητικότητας στην Κέρκυρα οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ με συγκίνηση αποχαιρέτησαν τους φιλοξενούμενους, ανανεώνοντας το ραντεβού για την Πορτογαλία τον Μάιο του 2020.
 Μαθητές και εκπαιδευτικοί  ομονόησαν στο γεγονός, ότι το πρόγραμμα erasmus+ αποτελεί μοναδική ευκαιρία να κάνουμε νέες φιλίες και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη πολυπολιτισμική κοινωνία μέσα στην Ευρώπη των πολιτισμών.

Η Διευθύντρια Ρακοπούλου Ιφιγένεια                                                           
Η Παιδαγωγική  ομάδα
Κοντοστάνος Σπύρος
Φορτώσης   Ιωάννης
Αγάθος   Σταμάτης
Αγγελόπουλος  Νίκος
Ζώτου   Ελένη
Διαμαντίδου Ελπίδα
Εσκιτζίογλου Άγγελος
Κογεβίνα Ελισάβετ
Μούρμουρα Σοφία

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.