Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πίσω στο... 1967 «λέει» η «Ομάδα Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας»!

Νοσοκομείο
14 Nov 2019 / 12:09

Δελτίο Τύπου με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με «πρωταγωνιστές» έναν αστυνομικό κι έναν νοσηλευτή στο Γ.Ν.Κ., το οποίο έχει ημερομηνία 14 Νοεμβρίου... 1967, σε μια προσπάθεια να καταδικαστούν συμπεριφορές που -σύμφωνα με τον συντάκτη του εν λόγω δελτίου Τύπου- παραπέμπουν στα χρόνια της Δικτατορίας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Δελτίο Τύπου εξέδωσε η «Ομάδα Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας» με αφορμή το επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού μεταξύ ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. κι ενός νοσηλευτή στην ψυχιατρική κλινική.

Στο εν λόγω δελτίο Τύπου καταδικάζεται η αυταρχική -όπως χαρακτηρίζεται από τους συντάκτες του- συμπεριφορά του αστυνομικού οργάνου εις βάρος ενός νοσηλευτή και ζητείται αφενός η επιβολή κυρώσεων στον εμπλεκόμενο, αφετέρου η καταδίκη της συμπεριφοράς του από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να υπογραμμιστεί, είναι το «μήνυμα», το οποίο θέλησε να περάσει ο συντάκτης του δελτίου Τύπου της «Ομάδας Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας»... πειράζοντας την ημερομηνία σύνταξής του. Αντί, δηλαδή, να γράψει 14 / 11 / 2019, που δείχνει το ημερολόγιο σήμερα, έγραψε 14 / 11 / 1967, σε μια προφανή (για όλους όσοι είναι παρατηρητικοί...) προσπάθεια να «γυρίσει το ρολόι πίσω» στην εποχή, όπου στην Ελλάδα επικρατούσε η Δικτατορία των Συνταγματαρχών!



Ακολουθεί το δελτίο Τύπου από την «Ομάδα Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας»:

«Η Ομάδα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, με κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει την αυταρχική συμπεριφορά, αστυνομικού οργάνου σε βάρος νοσηλευτή της του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Μετά από εισαγγελική παραγγελία για εξέταση από Ψυχιάτρους πολίτη φερόμενου με Ψυχική νόσο, ο συγκεκριμένος αστυνομικός απαίτησε την εισαγωγή του ασθενούς στο κλειστό τμήμα των οξέων περιστατικών της Ψυχιατρικής Κλινικής χωρίς να έχει γίνει πρώτα εκτίμηση από τους ιατρούς του τμήματος.

Ο αστυνομικός έσπρωξε την κλειστή πόρτα του κλειστού / Ελεγχόμενου τμήματος, απώθησε τον νοσηλευτή βάρδιας και εισήλθε, αγνοώντας επιδεικτικά τον κανονισμό, αλλά κυρίως τα δικαιώματα των ασθενών με Ψυχικές Παθήσεις.

Είναι προφανές ότι ο αστυνομικός πήρε αυτολεξεί τα λόγια του Άδωνι «Ως υπουργός, πολιτικός και πολίτης, σας λέω ότι θα ήθελα να δω την Αστυνομία να σπάει την πόρτα στο βίντεο και να μπαίνει», αλλά και του συναδέλφου του και εως πρόσφατα στελέχους του κυβερνώντος κόμματος και, που δήλωνε δημόσια «ΕΜΕΙΣ είμαστε το Κράτος».

Μετά τον καταιγισμό καταστολής που δέχονται πανελλαδικά διάφορες κοινωνικές ομάδας (νεολαίοι, μετανάστες κοκ), μετά τις πρόσφατες εφόδους της αστυνομίας σε καφενεία, σινεμάδες, κέντρα διασκέδασης κ.ο.κ. κανείς δε μπορεί να μιλήσει για μεμονωμένο περιστατικό.

Δεν αναρωτιόμαστε πόσο ποιο δεξιά μπορεί να πάει αυτή η κυβέρνηση. Το βιώνουμε καθημερινά. Το περιστατικό αυτό και καθώς 5 μέρες αργότερα, παραμένει να υπάρχει σιγή ιχθύος από τις προϊστάμενες αρχές της αστυνομίας για αυτό, αποδεικνύει ότι η πολιτική ηγεσία δεν σέβεται τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών και μάλιστα νοσηλευομένων, 2 εκ των οποίων εξαιτίας του περιστατικού, αναγκαστικά μεταφέρθηκαν σε άλλα τμήματα/δομές και ακόμα 2 εκ των οποίων περιορίστηκαν.

Ζητούμε την άμεση καταδίκη του περιστατικού από την ηγεσία της αστυνομίας και του υπουργείο προστασίας του πολίτη, αλλά και την επιβολή κυρώσεων στον εμπλεκόμενο.

Ομάδα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Κέρκυρα  14 / 11 / 1967»