Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο χάρτης των καταστροφών στην Κέρκυρα - Σώοι όσοι αναζητούνταν

Κακοκαιρία
12 Nov 2019 / 22:00

ΚΕΡΚΥΡΑ . Με το καλό νέο της ανεύρευσης όλων εκείνων που αναζητούνταν, κυρίως από την περιοχή της νότιας Κέρκυρας και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου

συνεχίζεται αυτήν την ώρα (μεσάνυχτα) η σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου στο Δημαρχείο. Στο χάρτη των ζημιών μέχρι ώρας, λόγος γίνεται για 37 πτώσεις/κοπές δέντρων με την συνακόλουθη σε ορισμένες περιπτώσεις καταστροφή του ηλεκτρικού δικτύου, 50 κλήσεις για άντληση υδάτων και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και πέντε διασώσεις ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητα. Εξακολουθεί η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του Νίκου Ρέγγη στην Κορακιάνα, με τον οποίον οι άνδρες των σωστικών συνεργείων έχουν συνεχή επαφή, αλλά η πρόσβαση εξακολουθεί να είναι δύσκολη. Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου ενημέρωσε σχετικά τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. 
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ αναμενόταν νέα επιδείνωση του καιρού από τις 2 τα ξημερώματα. Από την εκτίμηση των συνθηκών θα εξαρτηθεί, αν η πορθμειακή γραμμή θα ανοίξει με το δρομολόγιο στις 4. Αναμένεται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, με το πρώτο δρομολόγιο που καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί.