Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοίνωση των Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο για το περιστατικό με τον νοσηλευτή και την ΕΛ.ΑΣ.

Γενικό Νοσκομείο
12 Nov 2019 / 14:12

Να ελεγχθούν οι αστυνομικοί για τις πράξεις τους, να γίνουν συστάσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και να τοποθετηθούν δημοσίων οι Βουλευτές Κέρκυρας, ζητά η Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων στο Νοσοκομείο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση εξέδωσε η Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας με αφορμή το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής με «πρωταγωνιστές» άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κι έναν νοσηλευτή του Γ.Ν.Κ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε με τον πλέον έντονο τρόπο την πέρα ως πέρα απαράδεκτη συμπεριφορά αστυνομικών υπαλλήλων εις βάρος συναδέλφου νοσηλευτή που έλαβε χώρα την Παρασκευή 8/11/2019, κατά την απογευματινή βάρδια, στο κλειστό τμήμα των οξέων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί που εκτελούσαν εισαγγελική παραγγελία μεταφοράς πολίτη στο Νοσοκομείο της  Κέρκυρας για πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων, άσκησαν αδικαιολόγητη βία εις βάρος ενός εργαζόμενου νοσηλευτή που επιδίωκε να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Με περισσό ζήλο, υπεροπτική κατάχρηση εξουσίας, έλλειψη σεβασμού και τελικά προφανή άγνοια των κανόνων που διέπουν την λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οι αστυνομικοί υπάλληλοι έριξαν στο πάτωμα και ακινητοποίησαν τον συνάδελφο Νοσηλευτή περνώντας του χειροπέδες !!!

Και όλα τούτα ενώ προηγουμένως είχαν αγνοήσει τις σαφείς οδηγίες του Νοσηλευτή που τους υπέδειξε τον κατάλληλο χώρο στον οποίο έπρεπε να περιμένουν για να πραγματοποιηθεί η εξέταση από τον εφημερεύοντα ιατρό.

Οι αστυνομικοί λοιπόν, αγνοώντας προκλητικά τις οδηγίες και τους ισχύοντες κανόνες του ιδρύματος, λειτούργησαν αντιεπαγγελματικά, αφήνοντας και αφύλακτο τον πολίτη που συνόδευαν για τις ιατρικές εξετάσεις, μέχρις ότου «συνετίσουν» τον συνάδελφο νοσηλευτή.

Επιπλέον, αδιαφόρησαν πλήρως για την αναστάτωση που προκάλεσαν στους λοιπούς ασθενείς του συγκεκριμένου τμήματος των οξέων περιστατικών, λειτουργώντας ως σαν να βρίσκονται σε κάποιο γήπεδο, απέναντι σε εξοργισμένους χούλιγκαν!!!!

Καθίσταται σαφές πως ο συνάδελφος Νοσηλευτής επέδειξε τον δέοντα επαγγελματισμό ακολουθώντας τις σχετικές Ιατρικές Οδηγίες, αλλά και τους Κανονισμούς, όπως αυτοί ισχύουν στα κλειστά τμήματα του Νοσοκομείου.

Ευτυχώς, αυτό το ακραίο περιστατικό έληξε μετά από την παρέμβαση του Διοικητή του Γ.Ν.Κ., του Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, του Διευθυντή του Ψυχιατρικού τομέα και τελικά του Υποδιευθυντή του Αστυνομικού τμήματος.

Επειδή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί, αγνοούν τους κανόνες λειτουργίας μα και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στα  Νοσηλευτικά Ιδρύματα , επιδιώκοντας να επιβάλουν συνθήκες “Far West “ έχουν εισβάλλει και  στο χώρο σε άλλα Νοσοκομεία  με όπλα και χωρίς τον δέοντα σεβασμό .

Επειδή ορισμένοι αστυνομικοί υπάλληλοι δεν αντιλαμβάνονται πως εμείς οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα, εκ του ρόλου μας, έχουμε την ευθύνη για την διασφάλιση της υγείας, της αξιοπρεπούς νοσηλείας των ασθενών και της ομαλής λειτουργίας του ιδρύματος,

Επειδή τέτοιες συμπεριφορές μας προσβάλλουν κατάφορα ως εργαζόμενους πολίτες μα και ως επαγγελματίες, ενώ δεν μας επιτρέπουν να ασκήσουμε απρόσκοπτα τα καθήκοντα μας στο χώρο εργασία μας,

Επειδή  ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα με πλήρως διακριτά τα όρια της κάθε εξουσίας,

Για όλους αυτούς τους λόγους,

• Καταγγέλλουμε δημόσια αυτές τις συμπεριφορές

• Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε λογική αστυνομοκρατίας και κατάχρησης εξουσίας

• Ζητάμε από τους βουλευτές και τους φορείς της Κέρκυρας να πάρουν δημόσια θέση, καταδικάζοντας τέτοιες συμπεριφορές

• Ζητάμε οι εν λόγω αστυνομικοί να ελεγχθούν για τις πράξεις τους

• Ζητάμε να γίνουν οι αναγκαίες συστάσεις στο προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας ώστε να είναι σαφή τα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους, ειδικά εντός των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων».