Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κερκυραίου ήρωα Λευτέρη Χανδρινού (video-photos)

Ήρωας
09 Nov 2019 / 11:57

Στην Πλατεία Συντριβανιού της Σπηλιάς, στο Παλιό Λιμάνι Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κερκυραίου ήρωα  Ελευθερίου Χανδρινού. Παρά την έντονη βροχόπτωση αρκετός κόσμος έδωσε το "παρών" στην αποκάλυψης της προτομής του Κερκυραίου Ήρωα, ενώ η τελετή έγινε με τη συνοδεία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού. Ο Ελευθέριος Χανδρινός  ήταν κυβερνήτης του αρματαγωγού «Λέσβος» ο οποίος μαζί με το πλήρωμά του έγραψε σελίδες ένδοξης ιστορίας για το Πολεμικό Ναυτικό στην Μαρτυρική Μεγαλόνησο.



Στη τελετή παρευρέθηκε ο αρχηγός ΓΕΝ Νικόλαος Τσούνης, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάνγκης και εκπρόσωποι των φορέων και της τοπικής κοινωνίας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου, ενώ μίλησαν στη εκδήλωση ο πρόεδρος της Ένωσης των Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Θεόδωρος Γερούκης και ο αρχηγός ΓΕΝ Νικόλαος Τσούνης. Μαλιστα ο ο πρόεδρος της Ένωσης των Αποστράτων παρουσίασε τον κ. Μανώλη Μαυρομματάκη, ο οποίος υπήρξε μέλος του πληρώματος του ιστορικού αρματαγωγού.