Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με 4 χρυσά, 4 ασημένια και 9 χάλκινα επέστρεψαν οι αθλητές του ΑΠΣ Ηρακλή από τη Θεσσαλονίκη

ΑΠΣ Ηρακλή
05 Nov 2019 / 08:13
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επέστρεψαν οι αθλητές του ΑΠΣ Ηρακλή από την Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε το 3ο προκριματικό

 πρωτάθλημα Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδας, το οποίο διοργανώθηκε με επιτυχία από την ΕΤΑΒΕ στο κλειστό γυμναστήριο Ωραιοκάστρου στις 1 με 3 Νοεμβρίου 2019.
Ο Σύλλογος συμμετείχε με 18 αθλητές  που τους συνόδευαν οι προπονητές  τους  Δουλγέρης Νίκος και Κώστα Χρυσούλα καθώς και ο Γραμματέας του Συλλόγου Καββαδίας Νίκος.  Ουσιαστικά αλλά και τυπικά πρόκειται για δύο πρωταθλήματα, το ένα είναι  το αγωνιστικό πρωτάθλημα στο οποίο οι αθλητές μάχονται μεταξύ τους και που συγκαταλέγεται στα ολυμπιακά αθλήματα  και το άλλο είναι το τεχνικό πρωτάθλημα που χαρακτηρίζεται από την ακρίβεια των κινήσεων και  οι αθλητές διαγωνίζονται  στα πούμσε.
Στο αγωνιστικό έλαβαν μέρος 7 αθλητές. Ο Μασωνίδης Παναγιώτης στη κατηγορία 2010  -30 κιλ., ο Πουλιάσης Βασίλης στη κατηγορία 2010 -37 κιλ., ο Γεωργιλάκης Ανδρέας 2008 -45 κιλ., ο Πουλιάσης Σίμος 2007 -41 κιλ., η Τσολακίδη Άννα Μαρία 2008 -33κιλ. και η Παπαδοπούλου Βασιλική 2008 -33 κιλ. Οι πιο πολλοί στα πρώτα αγωνιστικά τους βήματα κατάφεραν να αγωνιστούν με πάθος και ορμή χωρίς όμως να καταφέρουν να έχουν κάποια διάκριση, αφήνοντας όμως θετικές εντυπώσεις και ελπίδες για το μέλλον. Η πρωταθλήτριά του Συλλόγου, Δουλγέρη Αλεξάνδρα αγωνίστηκε στη  κατηγορία -62 κιλ γυναικών, κατέλαβε την τρίτη θέση παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο.
Στο τεχνικό έλαβαν μέρος 14 αθλητές.

ΕΓΧΡΩΜΩΝ ΖΩΝΩΝ
Κατηγορία Παίδων – Κορασίδων

▪Άννα Μαρία Τσολακίδη, 2η στο ατομικό

Κατηγορία Παμπαίδων
▪Θάνος Πρωτοψάλτης, 3ος στο ατομικό
▪Παναγιώτης Μασωνίδης, 3ος στο ατομικό
▪Θεοδόσης Καββαδίας, Θάνος Πρωτοψάλτης, Παναγιώτης Μασωνίδης, 1οι  στο ομαδικό.

ΜΑΥΡΩΝ ΖΩΝΩΝ
Κατηγορία Παίδων – Κορασίδων

▪Χάρης Κουσουνής, 1ος στο ατομικό
▪Κωνσταντίνος Τσολακίδης, 3ος στο ατομικό
▪Βάσω Παπαδοπούλου, 2η στο ατομικό
▪Χάρης Κουσουνής και Βάσω Παπαδοπούλου 2οι στο μικτό ζευγάρι

Κατηγορία Εφήβων – Νεανίδων

▪Στάθης Μεταλλινός, 3ος στο ατομικό
▪Μαριάνθη Πιτικάρη, 3η στο ατομικό
▪Στάθης Μεταλλινός και Μαριάνθη Πιτικάρη 3οι στο μικτό ζευγάρι

Κατηγορία Ανδρών – Γυναικών

▪Χρήστος Καββαδίας, 3ος στο ατομικό
▪Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, 3η στο ατομικό 
Συμμετοχή στη κατηγορία παίδων - κορασίδων (1η εμφάνιση σε επίσημους αγώνες):
▪Δημήτριος Χονδρογιάννης
▪Αγάθη Πανίδη
▪Ειρηλένα Τσενεμπή 
Συνολικά η ομάδα πούμσε κατέλαβε 2 πρώτες, 3 δεύτερες και 8 τρίτες θέσεις. Σε μετάλλια αντιστοιχούν 4 χρυσά, 4 ασημένια και 9 χάλκινα.  
Επόμενος σταθμός για την ομάδα πούμσε το Πανελλήνιο τεχνικό πρωτάθλημα που θα γίνει 23-24 Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά.  
Τα μέλη του Συλλόγου τόνισαν: «Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για την προσπάθειά τους, την αγωνιστικότητα και το ήθος τους. Ευχαριστούμε τους γονείς των αθλητών και τους φίλους του Συλλόγου που στηρίζουν την προσπάθεια τόσο των αθλητών/-ριών και όσο και των προπονητών/-τριών». 
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ
Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.