Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγώνες δρόμου προς τιμήν του αθλητή του ΚΓΣ Αρσένη Τσιμίνου

Αγώνες δρόμου
27 Οκτωβρίου 2019 / 10:06

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αγώνες ανώμαλου δρόμου για μαθητές Δημοτικών Σχολείων & Γυμνασίων πραγματοποιήθηκαν στην Πάνω Πλατεία, το πρωί της Κυριακής

για την επέτειο των 39 χρόνων από την κατάρριψη του Παγκοσμίου ρεκόρ στα 2000 Φ.Ε του αθλητή του ΚΓΣ Αρσένη Τσιμίνου και για τις επιτυχίες των αθλητών –τριων της Τ.Ε ΣΕΓΑΣ σε πανελλήνιο και σε διεθνές επίπεδο.
Τους αγώνες διοργάνωσε η τοπική επιτροπή ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας σε συνεργασία με τον Δήμο Κερκυραίων, τον ΔΟΠΑΠ Κέρκυρας, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.



Ο Αρσένης Τσιμίνος στις 2/10/1980 έκανε στο στάδιο Καραϊσκάκης Παγκόσμιο ρεκόρ στα 2.000μ. στιπλ εφήβων με χρόνο 5:25.01. Ένα ρεκόρ σε ένα αγώνισμα που Κενυάτες και Αιθίοπες είναι με τεράστια διαφορά οι μετρ στο αγώνισμα των φυσικών εμποδίων, αλλά ο Τσιμίνος ίσως είναι ο μόνος λευκός στον κόσμο που και σήμερα θα μπορούσε να τους κερδίσει, ήταν ένα μοναδικό φαινόμενο.



Όμως ο Αρσένης Τσιμίνος που ήταν ανακάλυψη του Νίκου Μόσχου και αυτός που τον προέτρεψε να αφήσει το ποδόσφαιρο (έπαιζε τότε στον Όλυμπο) και να ασχοληθεί σοβαρά με τους δρόμους ημιαντοχής, αφού διέκρινε το τεράστιο του ταλέντο. Φυσικά πέρασαν πολλές «μπόρες» για να μπορέσουν να βρουν τη χημεία που τους έκανε να είναι ατέλειωτες ώρες μαζί κάθε μέρα και για προπόνηση και για ψυχολογική υποστήριξη, αφού ο πρωταθλητισμός που έκανε ο Αρσένης ήθελε τεράστια θέληση, είχε μεγάλες στερήσεις και μια ζωή εντελώς διαφορετική από τα παιδιά της ηλικίας του.

Το να βλέπεις στις έξι το πρωί στην πλατεία στους χώρους που είχε χόρτο (δεν υπήρχε πουθενά αλλού στο νησί), τον Αρσένη να προπονείται υπό τις οδηγίες του Νίκου Μόσχου και το απόγευμα να έχει τη δεύτερη προπόνηση της ημέρας, απλά σε προϊδέαζε ότι κάτι καλό πάνε να κάνουν προπονητής και αθλητής και όταν άρχισαν να έρχονται οι διακρίσεις οι προπονήσεις δεν περιορίστηκαν στο νησί, αλλά με μια βαλίτσα στο χέρι όλη τη σεζόν είχαν γίνει «ταξιδιώτες» αθλητής και προπονητής.
Ως αποτέλεσμα, ο Αρσένης σε ηλικία 19 ετών κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ στα 2000μ. και έγραψε το όνομά του και του Κερκυραϊκού και του νησιού, με χρυσά γράμματα στον παγκόσμιο αθλητισμό. Δεν είναι μόνο αυτή η διάκρισή του, ούτε τα πολλά χρυσά μετάλλια που έφερνε από παντού, αλλά έκανε κάτι μοναδικό, έγινε  κάτοχος 18 πανελλήνιων ρεκόρ.