Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση των βιβλίων του κ. Λουκιανού Ζαμίτ στην Αθήνα από την Κερκυραϊκή Ενωση Αθηνών

Λουκιανός Ζαμίτ
18 Οκτωβρίου 2019 / 12:50
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 30/10 στις 18:30, η Κερκυραϊκή Ένωση Αθηνών στην αίθουσα συναντήσεών της στην

 οδό Δερβενίων 16, πάροδος Μαυρομιχάλη και Ιπποκράτους, θα τιμήσει τον εκλεκτό της φίλο και σπουδαίο συγγραφέα Λουκιανό Ζαμίτ,  παρουσιάζοντας ορισμένα από τα εκλεκτά βιβλία του .
Ο Λουκιανός Ζαμίτ γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1931 και ζει στην Κέρκυρα. Πρώτη εμφάνιση στα γράμματα το 1952 με την δημοσίευση διηγημάτων του στην " Καθολική" των Αθηνών και τον επόμενο χρόνο στην Εφημερίδα των ειδήσεων" του Γιώργου Βραδή , που συνεχίστηκε μέχρι τον θάνατο του εκδότη της.
Ένα σημαντικό αριθμό διηγημάτων , πέρα από τις αυτοτελείς εκδόσεις , έχει δημοσιεύσει στον καθημερινό και περιοδικό τύπο , καθώς και σε λογοτεχνικά περιοδικά , όπως «Το πρώτο σκαλί», «Το Επτανησιακό ημερολόγιο και τον Πόρφυρα». «Στις ανθολογίες Τραπεζική Άνοιξη» , «Ανθολογία Λόγου και Τέχνης Τραπεζικών» κ.ά ,
Πολλά από αυτά αναφέρονται στην περίοδο του πολέμου και της κατοχής και στη δυστυχία και τη φτώχια που δυνάστευε το νησί μας κατά τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Συνεργασίες και διηγήματα του Λουκιανού Ζαμίτ έχουν μεταδοθεί, κατά καιρούς, από το Κρατικό ραδιόφωνο.
Πολλά και ποικίλα θέματα ιστορικού, κυρίως ενδιαφέροντος, ειδικότερα δε αναφερόμενα στην Κέρκυρα του 19ου αιώνα και στον αγώνα των Επτανησίων για την απαλλαγή τους από την Βρετανική κυριαρχία , έχει παρουσιάσει από το βήμα της Αίθουσας του Μουσείου Σολωμού , της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας , του Ροταριανού Ομίλου , του οποίου υπήρξε και Πρόεδρος κ, ά.
Είναι επίσης το αρχαιότερο διοικητικό μέλος της Εταιρίας Κερκυραϊκών Σπουδών (από το 1963}.
Θα παρουσιαστούν τα βιβλία:
Διαπρεπείς Κερκυραίοι 16-19 αιώνα
Οι Μαλτέζοι στην Κέρκυρα και στον ευρύτερο Μεσογειακό χώρο
Οι οικοδεσπότες του Αχιλλείου, Αυτοκράτειρα Ελισάβετ & Ο Κάιζερ Γουλιέλμος Β`
Η Κέρκυρα στις λεπτομέρειες της
Στην Κορέα & Ιαπωνία
Τα χελιδόνια ξαναήρθαν
Η Μπόρα και άλλα διηγήματα
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.