Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Η Αστυνομία αρωγός και όχι τιμωρός των πολιτών» λέει η Δ/νση Κέρκυρας

ΕΛ.ΑΣ.
11 Οκτωβρίου 2019 / 11:03

Τους βασικούς άξονες του σχεδίου δράσης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών ανέπτυξαν ο Αστυνομικός Δ/ντης Κέρκυρας και ο Διοικητής της Τροχαίας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, όπως και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς και τήρησης του Κ.Ο.Κ.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η οποία «τρέχει» εδώ και περίπου δύο μήνες, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας, Μάνθος Γιαννούλης και ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας, Κώστας Βλαχόπουλος, έδωσαν στη δημοσιότητα -με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν- τους βασικούς άξονες του σχεδίου δράσης τους, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις, τις οποίες έχει δώσει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τους κ.κ. Γιαννούλη και Βλαχόπουλο, όπως και τον Υπεύθυνο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, Γιώργο Κωνστάντη, ο οποίος συμμετείχε στην εν λόγω ενημέρωση από πλευράς ΕΛ.ΑΣ., τρεις είναι οι βασικοί άξονες του σχεδίου δράσης του Τμήματος Τροχαίας στην Κέρκυρα.



Ο ένας άξονας αφορά στην καθημερινή παρουσία τροχονόμων, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη ρύθμιση της κυκλοφορίας κατά τις ώρες αιχμής, τόσο στις εισόδους, όσο και στις εξόδους της πόλης. Ο δεύτερος άξονας αφορά την έντονη αστυνόμευση για την αποτροπή σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, ενώ ο τρίτος άξονας αναφέρεται στη μηδενική ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες σχετίζονται με στάθμευση σε διαβάσεις, ράμπες ΑμεΑ και πεζοδρόμια.

Οι κ.κ. Γιαννούλης και Βλαχόπουλος υπογράμμισαν την καθημερινή παρουσία 14 ανδρών της υπηρεσίας σε ρόλο ρυθμιστή κυκλοφορίας στις ώρες που παρατηρείται έντονη κίνηση στους βασικούς οδικούς άξονες της Κέρκυρας (σ.σ. Εθνική Λευκίμμης, Εθνική Παλαιοκαστρίτσας), ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στη συνεννόηση με την Δημοτική Αρχή προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι στον στενό αστικό ιστό, όπου θα μπορούν να σταθμεύουν τα δίκυκλα, καθώς δεν θεωρείται πλέον αποδεκτή η εικόνα της ανεξέλεγκτης στάθμευσής τους στην πόλη της Κέρκυρας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας, Μάνθο Γιαννούλη, στο δόγμα και τη φιλοσοφία της Δ/νσης, που θέλουν την ΕΛ.ΑΣ. αρωγό και όχι τιμωρό των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, έχει εκπονηθεί ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, το οποίο θα ξετυλιχθεί το προσεχές διάστημα σε όλα τα σχολεία του νησιού και την επιμέλειά του έχει ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας, Κώστας Βλαχόπουλος.



Αξίζει επίσης να επισημανθεί η επανασύσταση και επαναλειτουργία της Ο.Ε.Π.Τ.Α., της ειδικής Ομάδας Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, δηλαδή, η οποία εντάσσεται σ' ένα σχέδιο με πανελλαδική εφαρμογή, στο πλαίσιο της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμα το κομμάτι της συνεργασίας με τους σχολικούς τροχονόμους και η όσο το δυνατόν καλύτερη φύλαξη των διαβάσεων για τους πεζούς, όπου θα υπάρχουν άνδρες της Τροχαίας Κέρκυρας με πολιτικά, οι οποίοι θα φροντίζουν για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραβατικότητας.



Εν κατακλείδι, τόσο ο Διευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Κέρκυρας, Μάνθος Γιαννούλης, όσο και ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας, Κώστας Βλαχόπουλος, επεσήμαναν ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα διαχείρισης του μεγάλου όγκου οχημάτων στην πόλη, όπως επίσης και μεγάλη έλλειψη χώρων στάθμευσής τους και για τον λόγο αυτό υπάρχει διαρκής συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.