Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δικαστική έρευνα εναντίον ιερέα ύστερα από μήνυση για παρενόχληση ανήλικης

ιερέας
11 Οκτωβρίου 2019 / 08:51

Η υπόθεση ερευνάται προανακριτικά ενώ ο Μητροπολίτης Νεκτάριος με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι τον έθεσε σε διαθεσιμότητα και όρισε εκκλησιαστικό ανακριτή.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την εξαφάνιση του ιερέα από την Ενορία του στη Νότια Κέρκυρα ακολούθησε η μήνυση εναντίον του από τους γονείς ανήλικης για παρενόχληση. Η υπόθεση ερευνάται προανακριτικά ενώ ο Μητροπολίτης Νεκτάριος με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι τον έθεσε σε διαθεσιμότητα και όρισε εκκλησιαστικό ανακριτή.
Η υπόθεση συζητείται στην περιοχή ενώ επισήμως τα στόματα μένουν κλειστά με την επίκληση της εξελισσόμενης δικαστικής διαδικασίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, μετά την ενημέρωση από την Εισαγγελία της Κέρκυρας για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος ιερέα στην Νότια Κέρκυρα, προέβη άμεσα στις εξής ενέργειες: 
1.      Έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.
2.      Όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.
3.       Ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει την θέση της Εκκλησίας ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δεν δικαιολογείται και δεν συγκαλύπτεται.  
4.       Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από την Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.