Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» για το θέμα με τους αντιδημάρχους στα Διαπόντια

«ΕΚΚΙΝΗΣΗ»
04 Οκτωβρίου 2019 / 08:22

«Η ουσία του θέματος εδράζεται στο ποια πρέπει να είναι η θέση των Διαποντίων Νήσων στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας...» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η δημοτική παράταξη του Λευτέρη Μαρκάτη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «ΕΚΚΙΝΗΣΗ», με αφορμή την εκπροσώπηση των Διαπόντιων Νησιών δια μέσω του ορισμού αντιδημάρχων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με αφορμή την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ερείκουσας να προσβάλει την απόφαση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, που αφορά τον ορισμό αντιδημάρχων (ΑΔΑ: 6Ε3Ζ46ΜΓ2Α-ΥΚΟ), τίθεται ως κυρίαρχο θέμα το ζήτημα της εκπροσώπησης των Διαποντίων Νήσων.

Η διαμάχη που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, για το αν είναι νόμιμο και επιβεβλημένο οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι των Διαποντίων να είναι και οι χωρικοί τους Αντιδήμαρχοι, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Είναι προφανές ότι η κα Υδραίου άλλα υποσχέθηκε στα μέλη της παράταξής της στα ακριτικά μας νησιά και άλλα τελικά έπραξε, όμως αυτό είναι εσωτερικό ζήτημα της παράταξης Κερκυραίων Δήμος, το οποίο δεν αφορά τις υπόλοιπες παρατάξεις, αν και δείχνει με εμφατικό τρόπο πόσο διαφοροποιούνται οι προεκλογικές υποσχέσεις σε σχέση με την υλοποίηση τους.

Η ουσία του θέματος εδράζεται στο ποιά πρέπει να είναι η θέση των Διαποντίων Νήσων στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας. Το δίλημα, που πρέπει να απαντήσουν πρώτα οι Διαπόντιοι συνδημότες μας και μετά όλοι εμείς, είναι αν τα τρία μας νησιά πρέπει να αποτελούν κομμάτι του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ή πρέπει να αποτελέσουν αυτοτελή Δήμο, όπως συμβαίνει με τόσα νησιά στο Αιγαίο.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ στην προεκλογική περίοδο, από την στιγμή που αποφασίστηκε η διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας Δήμου Διαποντίων Νήσων, ο οποίος με την πλήρη στελέχωσή του τόσο σε προσωπικό όσο και σε μηχανολογικό εξοπλισμό, θα μείωνε την εξάρτηση των νησιών μας από το κέντρο και θα διασφάλιζε τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους.

Για εμάς, τα Διαπόντια δεν χρειάζονται ούτε κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως να τους μοιράζονται ελληνικές σημαίες, ούτε επαιτείες στην Κέρκυρα, ώστε να πέσει κανένα ψίχουλο στις υποβαθμισμένες υποδομές τους, αλλά να αποφασίζουν τα ίδια για την τύχη τους».