Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για χρηματοδότηση Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων Ελαιοτριβείων συζήτησαν Γκίκας & Αραβώσης

Γκίκας Στέφανος
03 Οκτωβρίου 2019 / 13:04

Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων υπογράμμισε στο Βουλευτή Κέρκυρας της Ν.Δ. ότι το έργο θα μπορούσε να ενταχθεί στη νέα δράση «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων»

ΑΘΗΝΑ.  Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωσταντίνο Αραβώση, είχε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία, Στέφανος Γκίκας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Βουλευτή, αποκλειστικό θέμα συζήτησης του Γενικού Γραμματέα με τον κο Γκίκα ήταν το ζήτημα των ελαιοτριβείων της Κέρκυρας και η διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης Μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων Ελαιοτριβείων.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ., «η συνάντηση αυτή προέκυψε μετά το πρόσφατο ραντεβού που είχα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Γ.Γ. ανέφερε ότι η χρηματοδότηση του έργου θα μπορούσε να ενταχθεί στην νέα δράση «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων», που έχει ως κύριο στόχο την Περιφερειακή Ανάπτυξη και αφορά στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων για την επιχειρηματική αξιοποίηση υγρών και στερεών αποβλήτων, προκειμένου τα απόβλητα ύστερα από επεξεργασία να μπορούν να επανεισαχθούν στον κύκλο παραγωγής και να επαναχρησιμοποιηθούν ως πρώτες ύλες, υλικά ή ουσίες με σκοπό να εξυπηρετήσουν και πάλι είτε την αρχική τους χρήση είτε άλλες χρήσεις.

Ανέφερα στον κ. Γραμματέα ότι θα ενημερώσω την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα και τους αρμόδιους Αντίπεριφερειάρχες επ’αυτού, καθότι η Περιφέρεια έχει την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου».