Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τιμές στον Ι. Καποδίστρια και τον Ναύαρχο Ουσακώφ, στην 17η Ελληνορωσική Εβδομάδα (video -photos)

Ελληνορωσική Εβδομάδα
28 Σεπτεμβρίου 2019 / 08:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσημη πομπή προς το μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια έκανε η ρωσική αποστολή και οι Αρχές της Κέρκυρας, συνοδεία της Παλαιάς Φιλαρμονικής και του μουσικού σώματος του ρωσικού στόλου.

Στο πλαίσιο της 17ης Ελληνορωσικής Εβδομάδας, έγινε το πρωί του Σαββάτου Θεία Λειτουργία στον Ιερο Ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου Πόλεως και η ελληνορωσική πομπή κατευθύνθηκε από το Λιστόν προς το Άγαλμα του Κυβερνήτη για την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αναγνώστηκε χαιρετισμός του Υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόβ από τον Πρέσβη της Ρωσίας Αντρέι Μάσλοβ, ενώ η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου μίλησε για τη σπουδαία προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια.  



Παρόντες από ελληνικής πλευράς ήταν ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Δημήτρης Μεταλληνός, ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Πούλης, εκπρόσωποι του Ορθόδοξου Κλήρου και άλλοι.
Η πομπή κατόπιν κατευθύνθηκε προς τον Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας, στη είσοδο του οποίου δεσπόζει του μνημείο του Ναυάρχου Ουσακώφ για κατάθεση στεφάνων. 



Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ