Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Φοινίκια 2019» Χορεύοντας για τον Φοίνικα! Εκδηλώσεις από τον Π.Π.Σ. Ανεμομύλου

Πολιτιστικός Ανεμομύλου
25 Σεπτεμβρίου 2019 / 06:40
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ανεμομύλου υπό την αιγίδα του Δήμου

Κεντρικής Κέρκυρας, μετά και την ενεργοποίηση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, οργανώνει με την συνεργασία Κερκυραϊκών Πολιτιστικών Φορέων σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων μπροστά από τον «ΦΟΙΝΙΚΑ», στην Πλατεία Μάχου Ρούση. Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών, είναι η ευαισθητοποίηση και η εγρήγορση του Κερκυραϊκού κοινού να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της νεοεκλεγείσας Δημοτικής Αρχής, για την προώθηση της αποκατάστασης του ιστορικού Θεάτρου, που τόσο έχει καθυστερήσει.
Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα 25 Σεπτεμβρίου στις 6:30μ.μ., με την παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων:
1) Παραδοσιακό Γυναικείο Τμήμα Καλλιτεχνικού Συλλόγου Αη Μαθιά
2) Λύκειο Ελληνίδων
3) Χορευτικό Πολιτιστικού Συλλόγου Πέλεκα
4) Χορευτικό Ανσάμπλ Περνιαβόρ και
5) Χορευτικό Τμήμα Φιλαρμονικής Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας».
Σε ανάρτηση στην σελίδα του στο facebook ο κ. Παντελής Κοντός δήλωσε: «Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στον ίδιο χώρο και θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις με την παρουσίαση τοπικών καλλιτεχνικών σχημάτων φιλαρμονικών, χορωδιών, ΔΗΠΕΘΕ, χορευτικών συγκροτημάτων κ.λ.π. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την εξαιρετική συνεργασία με την νέα Δημοτική Αρχή. Το πνεύμα αμοιβαίας καλής πίστης και συνεννόησης θα βοηθήσει στην υπέρβαση πολλών τεχνικών, γραφειοκρατικών και άλλων εμποδίων, που τυχόν θα συναντάμε μπροστά μας και ασφαλώς θα αρτιώσει την οργανωτική προετοιμασία τους. Μοναδικός σκοπός η υπέρβαση των όποιων τυχόν δυσκολιών, οι οποίες ευελπιστούμε να ξεπεραστούν με την στήριξη όλων μας. Μια συνεχής προσπάθεια προκειμένου να επιτευχτεί ο τελικός στόχος αποκατάστασης επιτέλους της Εμβληματικής και της τόσο απαραίτητης Στέγης Πολιτισμού του «ΦΟΙΝΙΚΑ» γεγονός που το αποδεικνύει και το παρόν που δίνουν τα πολιτιστικά σωματεία της Κέρκυρας».

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.