Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άρχισε το συνέδριο «Πρόσφατες Εξελίξεις στη Βαρύτητα και στη Θεωρία Χορδών»

Συνέδριο Στοιχειωδών σωματιδίων
11 Σεπτεμβρίου 2019 / 09:16

Αμέσως μετά το πρώτο Συνέδριο Εργασίας στο πλαίσιο του Θερινού Ινστιτούτου Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων και Βαρύτητας της Κέρκυρας 2019

με τίτλο «Συνδυάζοντας γνώσεις στη Θεμελιώδη Φυσική:  Καθιερωμένο Πρότυπο και πέραν αυτού», το οποίο έκλεισε στις 11 Σεπτεμβρίου 2019 με εξαιρετική επιτυχία!

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 115 επιστήμονες από 40 χώρες. Το πρόγραμμα περιείχε 99 υψηλού επιπέδου ομιλίες που κάλυψαν όλο το φάσμα της Φυσικής του Καθιερωμένου Προτύπου των Στοιχειωδών Σωματιδίων από πειραματική και θεωρητική άποψη, την πιθανολογούμενη Φυσική πέραν αυτού καθώς και όλες τις τρέχουσες ιδέες και πειραματικά δεδομένα της Κοσμολογίας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι συμμετείχαν 46 νέοι ερευνητές, αρκετοί από τους οποίους παρουσίασαν την πρόσφατη ερευνητική τους εργασία.

Στο πλαίσιο του Θερινού Ινστιτούτου Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων και Βαρύτητας της Κέρκυρας 2019, δόθηκε συναυλία από το Φιλαρμονική Ορχήστρα «Μάντζαρος» στο Αμφιθέατρο της Ιονίου Ακαδημίας την 1η Σεπτεμβρίου  2019, η οποία σημείωσε εξαιρετική επιτυχία.

Σημειώνεται επίσης ότι στις 10 Σεπτεμβρίου άρχισαν οι εργασίες του Συνέδριου Εργασίας «Πρόσφατες Εξελίξεις στη Βαρύτητα και στη Θεωρία Χορδών», που θα διαρκέσει έως τις 16 Σεπτεμβρίου και θα ασχοληθεί με τους ακόλουθους τομείς:
  • Βαρυτικά Κύματα
  • Μαύρες Τρύπες
  • Υπερσυμμετρικές Θεωρίες Πεδίου
  • Υπερβαρύτητα, Υπερχορδές και Εφαρμογές στην Κοσμολογία
  • Σύμμορφες Θεωρίες Πεδίου, Αντιστοιχία AdS/CFT και εφαρμογές
  • Ολοκληρωσιμότητα σε Θεωρίες Βαθμίδας και Χορδών
  • Γενικευμένη Γεωμετρία
 
Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι μια ιδιαίτερη ενημερωτική επιστημονική δραστηριότητα λαμβάνει χώρα για δεύτερη χρόνια στα πλαίσια του Θερινού Ινστιτούτου Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων και Βαρύτητας της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα,  το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Το CERN σε εικόνες” στο Foyer του Δημοτικού Θεάτρου, που θα διαρκέσει έως το τέλος Οκτωβρίου 2019.
    Για την Οργανωτική Επιτροπή
 
Γ. Ζουπάνος
Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ