Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση στη μνήμη του Λευτέρη Σπίνουλα στον Κάτω Γαρούνα

Λευτέρης Σπίνουλας
09 Σεπτεμβρίου 2019 / 14:04
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Γαρούνα στο χωριό, τόπο

καταγωγής του μουσικοσυνθέτη, σκηνοθέτη της Λυρικής Σκηνής και μαέστρου Λευτέρη Σπίνουλα. Στην εκδήλωση ακούστηκαν έργα Επτανήσων συνθετών από το βιβλίο του «Επτανησιακά πεντάγραμμα» σε εναρμόνιση και φαντασία Λευτέρη Σπίνουλα από τη Χορωδία Κέρκυρας.
Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσιανή Σκολαρίκη, ευχαρίστησε το ΔΣ της Χορωδίας Κέρκυρας και την κ. Χριστίνα Καλλιαρίδου για την μαγευτική απόδοση των συνθέσεων ειδικά της " ΡΟΥΓΑΣ" . Όπως τόνισε: «Να αναφέρουμε ότι η πλατεία μας έχει εξαιρετική ακουστική και αυτό ενθουσίασε τους χορωδούς. Επίσης το ΔΣ ευχαριστεί τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου που βοήθησε τους τεχνικούς για το στήσιμο των μηχανημάτων στην πλατεία, τις γυναίκες για τα εδέσματα, τον Ραρρή Αρτέμη για την τόσο σημαντική συμβολή του, τον Βασίλη Σκολαρίκη που επιμελήθηκε την προσφορά των γλυκών, τις δύο Λίζες Σκολαρίκη, την Χριστίνα και τον Αντώνη Σκολαρίκη και όλους όσους με την προσφορά τους βοήθησαν και δεν αναφέρονται ώστε ο σύλλογος να πραγματοποιήσει μία ακόμη σημαντική εκδήλωση. Το βιογραφικό του Λευτέρη Σπίνουλα βρίσκεται στην Βικιπαίδεια και είναι τιμή μας που κατάγεται από το χωριό μας. Σύντομα θα υπάρχουν και τα σχετικά βίντεο από την εκδήλωση που θα αναρτήσουμε, Κάθε έτος θα τιμάται και ένας συγχωριανός μας για την συμβολή του στα γράμματα και τις τέχνες, κλασικές και λαϊκές ώστε το έργο τους να αποτελεί δίδαγμα για τους νεότερους».
Ο εγγονός του, Σταύρος Αναστασόπουλος είπε τα εξής:
«Σαν σήμερα, πριν 8 χρόνια, ο παππούς μου αποφάσισε να πάει να βρει μερικούς καλούς του φίλους: τον John Vickers, την Margarete Wallmann, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Jules Dassin, τον Αλέξη Μινωτή, τον Κώστα Πασχάλη, τον Νικόλα Ζαχαρίου, τον Τίτο Ξηρέλλη, τον Πέλο Κατσέλη και τον Ντίνο Γιαννόπουλο. Σας ευχαριστούμε που τον θυμάστε και μελετάτε το έργο του. Η ιστορία δείχνει, σιγά σιγά, πως καθιερώνεται ανάμεσα στους σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες. Ευχαριστούμε, τέλος, όλους τους Γαρουνιάτες φίλους μας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους!»

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.