Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νικολούζος προς νέους δημάρχους Κέρκυρας: Συνεργαστείτε! (video)

Κώστας Νικολούζος
30 Αυγούστου 2019 / 11:03
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Τίποτα δεν αντιμετωπίζεται σε συνθήκες εμφυλίου», είπε ο απερχόμενος δήμαρχος.

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η τελετή παράδοσης και παραλαβής της δημοτικής αρχής που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο ιστορικό δημαρχείο Σαν Τζιάκομο.
Ο Κώστας Νικολούζος ήταν ο τελευταίος δήμαρχος του Δήμου Κέρκυρας, που διασπάται πλέον σε τρεις. «Είναι μια μια ιστορική στιγμή και το τέλος μιας ιστορικής περιόδου, αφού ήταν η τελευταία φορά που η Κέρκυρα διοικήθηκε ως ενιαίος Δήμος» είπε. Έκανε ταυτόχρονα έναν μακροσκελή απολογισμό, θέλοντας έτσι να τονίσει ότι τα έργα του Δήμου, δεν ήταν λίγα ή  ασήμαντα - κάτι που βέβαια επισκιάστηκε από την κρίση των απορριμμάτων.
Από την αρχή τόνισε ότι αυτή η θητεία διήρκεσε για τα πέντε από τα δέκα χρόνια πολύ βαθιάς δημοσιονομικής κρίσης της χώρας, με όλες τις συνέπειες αυτής για τους πόρους και τη στέλεχωση της αυτοδιοίκησης «Ωστόσο μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια, είχαμε αύξηση της τάξεως του 50% στο Τουρισμό, ενώ οι υποδομές δεν είχαν δεχθεί καμία παρέμβαση για πάνω από 10-12 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τον απολογισμό πεπραγμένων της απερχόμενης δημοτικής αρχής
 

Φθάνοντας στο κρίσιμο ζήτημα των απορριμμάτων, δεν έκρυψε την πικρία του για τον εξευτελισμό και την απαξίωση των θεσμών, τους οποίους, όπως είπε ο κ. Νικολούζος, η κοινωνία δεν υπερασπίστηκε, αλλά κράτησε υποκριτική στάση.
Έδωσε "ευχή και κατάρα" στους νέους δημάρχους να χειριστούν το ζήτημα με ομοθυμία, γιατί όπως έδειξε και η πρόσφατη εμπειρία του, σε συνθήκες πολέμου, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα. «Μην έχετε αυταπάτες» είπε, «έχουμε τώρα μπροστά μας να χωροθετήσουμε τον νέο ΧΥΤΥ, που είναι ένα πολύ απαιτητικό εγχείρημα».
Με την ευκαιρία, ανακοίνωσε με ικανοποίηση ότι σήμερα υπεγράφη το συμβόλαιο αγοραπωλησίας του όμορου με τον ΧΥΤΑ, οικοπέδου στο Τεμπλόνι, ενώ έχει επίσης εξασφαλιστεί η αδειοδότηση των δύο στρεμμάτων, που θα δώσουν μια μικρή "ανάσα" στην έλλειψη χώρου για τα δέματα.  
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.