Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προς Ηρακλή Θεσσαλονίκης το ΑΦΜ του Κρόνου Αργυράδων

Football League
10 Ιουλίου 2019 / 15:56
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέχρι την Παρασκευή ίσως ο Κρόνος Αργυράδων αλλάξει έδρα και γίνει… «Ηρακλής»

αφού γίνονται συζητήσεις με ανθρώπους της ομάδας της Θεσσαλονίκης και του προέδρου του Κρόνου Γ. Καραϊσαρλή, για να δοθεί το ΑΦΜ του Κρόνου.
Η αλήθεια είναι πως ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης έψαχνε ΑΦΜ για να παίξει στη Superleague και ζήτησε αυτό του Βόλου, αλλά δεν του δόθηκε, έτσι συνέχισε να ψάχνεται έστω και για συμμετοχή στη Football League και μέσα στα υποψήφια ΑΦΜ ήταν αυτά του ΠΟ Τρίγλιας και του Κρόνου Αργυράδων. Ο Γ. Καραϊσαρλής είχε αναφέρει και στη Γ.Σ. ότι του έγινε κρούση να «πουλήσει» το ΑΦΜ, αλλά είχε δηλώσει τότε ότι αυτό ανήκει στους Αργυραδίτες και όχι σε αυτόν. Όμως η αδυναμία των Αργυραδιτών να στηρίξουν την ομάδα, αλλά και του ιδίου να τρέξει τα πάντα μόνος του, μπορεί να τα αλλάξουν όλα. Σε συνέντευξή του την Τετάρτη, στο ράδιο Metropolis 95,5, ο πρόεδρος του Κρόνου αποκάλυψε ότι του ζητήθηκε να ηγηθεί και του Ηρακλή. Όλα αυτά σε μια περίοδο όπου υπάρχει πραγματική αδιαφορία από τους κατοίκους των Αργυράδων για την ομάδα, μετά την ιστορική άνοδο.
Ο Γ. Καραϊσαρλής είπε για τον Κρόνο Αργυράδων: «Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε ένα μικρό χωριό με μικρή δυναμική σε ό,τι αφορά τη Football League. Αυτή η Football League δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Είναι μια πολυδάπανη κατηγορία, στην οποία είναι πολύ δύσκολο να κατέβει ένα μικρό χωριό. Αν δεν αλλάξει κάτι δεν θα κατέβουμε».
Για το ενδιαφέρον του Ηρακλή: «Προσπαθούμε να βρούμε έναν κώδικα επικοινωνίας με τον Ηρακλή ώστε να του μεταβιβάσουμε το ΑΦΜ. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις τώρα. Μέχρι την Παρασκευή πρέπει να τελειώσει το θέμα για να ξέρουμε κι εμείς αλλά και ο Ηρακλής τι θα κάνουμε. Δεν είμαστε μακριά πάντως».
Για το κόστος αγοράς ενός ΑΦΜ της Football League: «Από 100 έως 300 χιλιάδες ευρώ. Ανάλογα πόσο ανάγκη έχει κάποιος ή για ποια ομάδα πρόκειται».
Για την πρόταση να συμμετέχει στον Ηρακλή: «Παίζει και αυτό το σενάριο. Μου έγινε πρόταση να συμμετέχω κι εγώ στο εγχείρημα. Να πάρω το 51 ή το 49% των μετοχών, αναλόγως. Είναι μια δελεαστική πρόταση. Ο Ηρακλής είναι Ηρακλής, ομάδα με βαριά φανέλα και ιστορία. Το συζητάμε κι αυτό. Όχι όμως να αναλάβει ένας άνθρωπος, αλλά όλοι μαζί. Ορίζοντας είναι η Παρασκευή. Μου είπαν ότι μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια και οικονομικά. Μου έδωσαν ένα πλάνο για το τι μπορούν να κάνουν. Μου είπαν ότι θα γίνω πρόεδρος. Μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε έναν μπούσουλα στα χέρια μας».
Για το επαγγελματικό του προφίλ: «Εμείς είμαστε μια επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στον τουρισμό, κάνουμε εισαγωγές με είδη εξοχής και τρόφιμα. Το τελευταίο διάστημα θα ανοίξουμε ένα υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Όταν αποφασίσουμε να ασχοληθούμε με τον Ηρακλή να ξέρουμε τι γίνεται και να βγάλουμε ακριβώς τα οικονομικά. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πούμε ότι θα δαπανήσουμε 1,5-2 εκ. ευρώ. Ο δικός μου στόχος είναι η δουλειά. Χωρίς δουλειά δεν γίνεται τίποτα. Με αυτήν την μικρή ομάδα ανεβήκαμε σε πέντε χρόνια τρεις κατηγορίες και οι δύο ήταν εθνικές κατηγορίες. Το εγχείρημα του Ηρακλή δεν έχει καμία σχέση με τον Κρόνο. Θέλει περισσότερο χρόνο, περισσότερη δουλειά και περισσότερα χρήματα. Βεβαίως, αν ο κόσμος διαπιστώσει πώς γίνεται κάτι σωστό, υπάρχει και το ανταποδοτικό».
Για τις υποσχέσεις από ανθρώπους του Ηρακλή: «Δέχθηκα διαβεβαιώσεις με τους ανθρώπους του Ηρακλή που μιλήσαμε για μεγάλους χορηγούς που μπορούν να βοηθήσουν προκειμένου να είμαι κατοχυρωμένος στο οικονομικό κομμάτι. Θα είναι μια συλλογική προσπάθεια, όχι ενός ανθρώπου. Στον Ηρακλή, ο οποίος είναι μια μεγάλη οντότητα και μεγάλη ιστορία, δεν μπορεί να έρθει ένας και μόνο να βάζει λεφτά. Πρέπει να τον τρέξει και σωστά».
Για τον τόπο διαμονής του: «Αυτή τη στιγμή είμαι στην Κέρκυρα, κατά βάση μένω στην Αθήνα και η καταγωγή μου είναι από τη Δράμα. Έχω άριστες σχέσεις με τη Βόρεια Ελλάδα, γι’ αυτό ανοίγω και υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη».
Για τους στόχους του με τον Ηρακλή αν αναλάβει την ομάδα: «Πρώτα πρέπει να ξεκινήσουμε από το νοικοκυριό. Ανάλογα με το κομμάτι των διοικούντων και τη δυναμική, θα βάλουμε και τον στόχο».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια