Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός Πανευρωπαϊκού η Ρωμαίου για ένα εκατοστό

Στίβος
01 Ιουλίου 2019 / 17:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου το Σάββατο στους Πανελληνίους αγώνες Κ23 προσπάθησε να πιάσει το όριο συμμετοχής

για να συμμετάσχει στο τριπλούν Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Γκέβλε της Σουηδίας (11-14/7), αλλά δεν τα κατάφερε αφού το όριο ήταν 13.25μ. και αυτή είχε άλμα στα 13.24μ. και έμεινε εκτός για ένα εκατοστό, αν και σε αγώνες στην Αμερική φέτος είχε επίδοση 13.35μ., αλλά στον ΣΕΓΑΣ δεν το δέχτηκαν. Μεγάλη αδικία για την Κερκυραία αθλήτρια που στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2016 είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο. Η δικαιολογημένη πίκρα για την απόφαση του ΣΕΓΑΣ αποτυπώνεται στα λίγα λόγια που έγραψε η Κωνσταντίνα Ρωμαίου το απόγευμα της Δευτέρας, όταν έμαθε την απόφαση.
 
«Δυστυχώς αυτό που φοβόμουν έγινε πραγματικότητα. Η ομοσπονδία και ο κύριος Γιάννης Κουτσιώρας έκριναν ότι δεν μπορώ να αγωνιστώ με την εθνική ομάδα για άλλη μία χρόνια. Δυστυχώς το 1 εκατοστό με κράτησε μακριά από τον στόχο της χρονιάς όπως και πριν μερικά χρόνια (παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18, Ντόνετσκ).
Τραγική ειρωνεία για μένα αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό. Η αγωνιστική μου χρόνια ξεκίνησε πολύ νωρίς και οι πολλαπλοί και συνεχόμενοι αγώνες που είχα στην Αμερική με κούρασαν αρκετά. Έχω ένα παράπονο που όλοι εμείς που σπουδάζουμε στην Αμερική έχουμε μόνο έναν αγώνα ως κριτήριο επιλογής απο το ΣΕΓΑΣ ενώ τα παιδιά στην Ελλάδα έχουν πολλαπλούς, αλλά οτι και να πω τώρα η απόφαση έχει παρθεί.
Προσωπικά ξέρω ότι προσπάθησα και θυσίασα αρκετά φέτος για να επανέλθω στην κατάσταση που ήμουν πριν μερικά χρόνια. Δούλεψα αρκετά με τον εαυτό μου και ξεπέρασα αρκετά εμπόδια. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστώ τα άτομα που ήταν δίπλα μου την περασμένη χρόνια και με βοήθησαν να σταθώ ξανά στα πόδια μου (ξέρουν ποιοι είναι αυτοί). Με στήριξαν και με έκαναν να θυμηθώ ποια ήμουν και τι έχω καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται με τα χρώματα της εθνικής. Καλό καλοκαίρι!».
 
Να σημειώσουμε ότι στην αποστολή που ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ και αποτελείται από 25 αθλητές και αθλήτριες μετέχουν ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης που έπιασε το όριο με 7,70μ. πριν λίγες μέρες και ο Δημήτρης Μονόπωλης που έπιασε και αυτός το όριο το Σάββατο 29/6 στους Πανελληνίους αγώνες Κ23 στη Λάρισα.